Ultimele 12 luni ne-au lăsat pe toți să ne confruntăm cu noi provocări și circumstanțe dificile, dar pandemia ne-a oferit și o șansă foarte necesară de a ne reevalua viețile. Multe dintre cele mai mari schimbări de până acum au fost în domeniul muncii, unde populația a fost nevoită să lucreze de acasă luni întregi, confruntându-se fie cu presiuni din partea șefilor, fie cu mai puțină muncă decât în mod obișnuit.

Pentru că 2020 a fost anul schimbărilor, foarte mulți angajați visează să își transforme hobby-ul într-un job, iar modalitatea perfectă de a începe este chiar de acasă. Iată câteva sfaturi utile de la experți despre cum poți să începi o afacere de acasă, potrivit Huffington Post.

Visează departe, dar începe cu puțin

Startul unei afaceri marchează un nou capitol interesant atunci când vine vorba de stabilirea obiectivelor. Experții îi încurajează pe viitorii antreprenori să înceapă treptat, dar să fie cât mai ambițioși posibil.

Nu te aștepta ca rezultatele să apară peste noapte, iar în cazul în care dai de greu, este important să nu renunți la ideea și la viziunea ta. Dacă tu nu crezi în afacerea ta, atunci nimeni nu o va face.

A avea o rețea de prieteni, familie sau alți antreprenori poate face o diferență uriașă în zilele în care îți lipsește doza de motivație. Experții îți propun să găsești acele persoane care te vor susține de fiecare dată necondiționat chiar de la începutul business-ului. Ar putea fi membri ai familiei sau prieteni.

Nu ezita să ceri ajutorul

Este mai ușor să crezi că poți face totul singur, dar ajutorul din partea specialiștilor nu doar că îți va salva ore prețioase, ci vei economisi bani pe termen lung.

De exemplu, dacă este un lucru la care nu te pricepi sau care îți consumă timpul, este mult mai ușor să angajezi o persoană specializată. Apoi te vei putea concentra asupra lucrurilor care chiar vor adăuga cât mai multă valoare business-ului în cât mai puțin timp posibil.

Permiterea profesioniștilor să se ocupe de sarcini precum crearea site-ului web sau gestionarea prezenței pe rețelele de socializare ar putea, de asemenea, să te ajute să ajungi la noi clienți.

Flexibilitatea este cheia, însă echilibrul este o necesitate

Dacă am putut învăța ceva de la anul 2020 este că toți suntem capabili să ne adaptăm în fața unei schimbări uriașe, lucru de care orice antreprenor ar trebui să dea dovadă la un moment dat.

Asigură-te că începerea unei afaceri nu îți va pune în pericol sănătatea, pierzând nopți lucrând. Există posibilitatea ca atunci când esti foarte pasionat de un domeniu, delimitatrea dintre viața personală și afacerea ta să dispară, lucru ce, deși, poate părea îmbucurător întrucât faci totul din plăcere, acesta este și riscant deoarece este mult mai greu să îți dai seama dacă exagerezi și neglijezi alte aspecte ale vieții. Încercă să împiedici să păstrezi un echilibru, fără să fii stresat și să lucrezi până noaptea târziu.

Prin urmare, un antreprenor aflat la început de drum trebuie să lucreze inteligent astfel încât să nu existe o disproporție foarte mare între munca pe care o depune, roadele afacerii lui, și viața lui personală.

Sursa foto: Andrei_r / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri