Răspândirea pandemiei de coronavirus a făcut ca autoritățile din multe țări să le ceară angajaților să nu mai vină la birouri, așa că milioane de oameni muncesc acum de acasă. Ceea ce trebuie știut este că atunci când muncim de acasă este important să ne realizăm un spațiu, un birou, care să nu ne creeze disconfort fizic pe durata unei zile de muncă.

Iată opt sfaturi pentru a-și crea acasă un loc bun pentru a lucra.

1. Evită poziția în care efectiv te urci peste birou când lucrezi. Indoindu-ți spatele pe timpul întregii zile pui tensiune mare pe gât și pe partea inferioară a spatelui, ceea ce te îți poate cauza durere. Cei care lucrează de la un birou au tendința de a acoperi biroul și laptopul, deoarece nu pot vedea bine textul de pe monitorul lor, scrie Business Insider.

2. Fă așa încât să poți citi mai ușor textul de pe ecran. Chiar dacă aveți un monitor cu ecran lat, este posibil să fiți nevoiți să vă strângeți ochii. Pentru a testa dacă dacă textul cu care lucrezi este suficient de mare, țineți pe ecran o factură de un dolar. Textul ar trebui să fie cel puțin la fel de mare ca numărul de serie, adică aproximativ 3,5 mm.

Citește și Munca la distanță, în contextul epidemiei Covid-19. Tot ce trebuie să știe angajații și angajatorii

3. Renunță la telefon. Fă rost de niște căști, fie ca vin de la companie, fie ca ți le cumperi tu. Munca cu ajutorul căștilor te va ajuta să îți fie mult mai bine pentru gât și umeri.

4. Reglați-vă scaunul astfel încât să aveți o presiune uniformă pe partea din spate. Dacă scaunul este prea jos, puneți presiune pe partea de jos. Dacă este prea înalt, puneți presiune pe partea din față a scaunului. În ceea ce privește picioarele, acestea ar trebui să atingă ușor podeaua, așa încât să poți lucra confortabil.

Citește și Biroul tău de acasă: Opt trucuri pentru lucratul din propria locuință

5. Folosiți o tastatură subțire și plată. Cu cât tastatura este mai groasă, cu atât lucrezi cu încheietura mâinii dată mai pe spate , ceea ce poate contribui la dureri la cot și la încheietură.

6. Monitorul trebuie să fie la nivelul ochilor și să fie poziționat la o lungime de braț de tine. Dacă monitorul este prea sus sau jos - sau prea aproape sau departe – gâtul tău va avea de suferit.

7. Alegeți mouse-ul potrivit pentru volumul de muncă. Alegerea mouse-ului trebuie făcută în funcție de nevoile fiecăruia. Pe piață există multe tipuri de mouse-uri, așa ca puteți încerca mai multe variante și să alegeți ce vi se potrivește.

Citește și Cum să lucrezi eficient din biroul de acasă. 9 sfaturi de pus în practică ACUM

8. Poziționați monitorul perpendicular pe poziție ferestrlor pentru a-i reduce din strălucire. Strălucirea monitorului îți poate scădea din productivitate. Dacă nu vedeți bine ecranul, este mai probabil să vă răsuciți și îndoiți corpul pentru a vedea ce se află pe monitor.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri