Suntem martorii unor schimbări substanțiale la nivel de antreprenoriat, iar dorința și pasiunea românilor ne determină să îmbrățișăm cu deschidere viitorul și ideile noi. Așa am descoperit viziunea lui Cristi Bostan, tânăr antreprenor de doar 27 de ani, deja cunoscut de cei mai buni frizeri din România, care vine în întâmpinare cu investiții consistente în scopul de a ușura munca celor care activează în domeniu.

Cristi Bostan a pornit pe drumul antreprenoriatului din pură pasiune în anul 2017, încă de la vârsta de 24 de ani. Ambiția este factorul determinant al demersului său în acest domeniu, mai ales că „începuturile” sale își au originea pe holurile unei garsoniere, ajungând într-un punct notabil, ca urmare a numărului foarte mare de cereri în rândul clienților.

Ai început cu pași mici. Care consideri că este primul punct care te-a condus spre obținerea unui rezultat notabil în afacerea pe care o deții?

Cristi Bostan: Atât timp cât ai o idee în minte este bine să acționezi eficient și în momentul prezent. Crearea unui fundament, chiar dacă acesta se desfășoară pe holurile unei garsoniere, așa cum am făcut-o noi, poate fi un pas promițător. Odată ce ai efectuat primul pas, căile conexe nu vor înceta să apară. Nevoia de afirmare a antreprenorilor pe partea de coafor și barbering a determinat crearea Barber Store România, întrucât această cerință ne-a deschis orizontul către accesarea unui spectru mult mai larg de ustensile și produse profesionale. Impresionant este fiecare pas pe care l-am parcurs, datorită faptului că a fost necesar să ne adaptăm cererii mari atât în rândul clienților, cât și a distribuitorilor din România. Având în vedere începuturile Barber Store, altruismul, ambiția, determinarea și empatizarea mi-au fost utile în acest traseu pe care am ales să-l parcurg alături de echipa cu care împărtășesc aceleași principii.

Plănuiești un nou buget de investiții? Care este acesta și ce palierele din domeniu vor beneficia de schimbări?

Cristi Bostan: Oportunitatea de a extinde Barber Store România m-a determinat să mizez pe dezvoltare atât în online, cât și offline. Astfel, până la finele anului 2021 voi investi circa 2 milioane euro în offline, segment care cuprinde deschiderea de noi magazine fizice în Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Brașov, în stocuri suficiente. Scopul este de a satiface nevoile și așteptările fiecărui practicant din industrie și chiar a celor care au o înclinație pentru această ramură dar doresc doar să rămână la nivel de amatori. Împlinirea noastră vine și din faptul că multe persoane care țin la imaginea proprie mizează pe produse profesionale existente pe barber-store.ro, atât mașini de tuns, contur și ras, cât și produse de îngrijire a podoabei capilare. De asemenea, după cum bine cunoaștem deja, online-ul reprezintă baza către structurarea unei imagini la nivel național, dar și internațional, dezvoltarea unor softuri speciale care să susțină activitatea noastră dar și a clienților și partenerilor intră în bugetul menționat. Totodată, construirea unui depozit central pentru organizarea propice a produselor este vitală pentru afacerea noastră, deoarece ne dorim ca fluxul mărfurilor să fie cât mai eficient posibil, administrarea diversității de produse în timp util și pierderi minime. Ne dorim ca acțiunile Barber Store România să fie îndeplinite într-o manieră eficientă, atât pentru noi, cât și pentru cei care apelează la produsele noastre. Pe această temă ne-am focusat atenția, întărindu-ne viziunea pentru un sistem de logistică perfect pus la punct, întrucât, erorile în gestionarea stocurilor, monitorizarea, administrarea fluxului de informații, transferul produselor la clienți, cât și multe alte particularități ce îndeplinesc un procent enorm din buna-funcționare a activității trebuie îndeplinite la nivel înalt de performanță.

Barber Store este un proiect inițial care ți-a stârnit curiozitatea și dorința de a aduce ceva nou pe piață. Spune-ne despre propriul brand de produse dedicate zonei de barbering și coafor: Pop Barbers.

Cristi Bostan: Pop Barbers s-a înființat după ce în acești ani de activitate am observat în detaliu preferințele și nevoile primordiale ale practicanților din acest domeniu. Pop Barbers este despre cei care pun preț pe accesibilitate, putere și efectul ustensilelor, accesoriile utilizate și despre persoanele care acordă atenție dorințelor clienților. Partea financiară este un punct predominant în orice industrie, mai cu seamă în aceasta, unde diverși producători pot comercializa produse profesionale la prețuri extrem de piperate iar noi tindem spre a oferi valori specifice cu buget redus. De asemenea, prețurile accesibile au consolidat opțiunea de parteneriat, care prezintă oferta produselor într-o formă diversă față de cea existentă pentru cumpărătorii organici. Mentalitățile diferă de la om la om, iar pentru a prospera este important să contribui cu o doză de inovație. Pop Barbers se bucură de un început promițător și urmărim în continuare să bifăm în colecție toate produsele ce se identifică în nevoile frizerilor și coaforilor la nivel național și internațional.

Doriți să distribuiți produsele și pe plan internațional?

Cristi Bostan: Desigur. Acest aspect este integrat în bugetul nostru de investiții. Având în vedere cererea semnificativă pe plan internațional, dezvoltăm o rețea de vânzări în toată Uniunea Europeană. Suntem mereu conectați la mediul online și reacționăm cu promptitudine, distribuind produsele noastre în decurs de 24 ore de la plasarea comenzii pe plan național.

Sursa foto: Barber Store

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri