Mulți oameni de afaceri de succes și antreprenori la început de drum încearcă să își creeze un plan de lucru eficient, ținând cont de piața de business aflată într-o continuă schimbare, însă puțini dintre aceștia iau în calcul o strategie bazată pe repaus și relaxare.

Studiile din ultimii ani au arătat că angajații care muncesc mai puțin sunt mai productivi și mai fericiți. În acest context, în unele țări a fost implementat programul mai scurt de opt ore, iar rezultatele au fost satisfăcătoare. Relaxarea este importantă, deoarece creierul uman nu este conceput să facă față unui regim de muncă continuu. Are, așadar, nevoie de repaus.

Pe de o parte, relaxare înseamnă mici pauze în timpul programului, pentru ca organismul să se relaxeze, să înlăture factorii de stres și să își recapete energia pierdută în orele de muncă.

Pe de altă parte, oamenii au nevoie să se detașeze de activitățile profesionale și să se odihnească, practicând hobby-urile preferate, participând la competiții sportive sau planificând o vacanță. Weekendul și zilele de concediu sunt momentele în care corpul se revigorează pentru a putea face față următoarelor provocări. Drept urmare, fiecare dintre noi trebuie să găsească acele activități care să ne ajute să ne relaxăm în fiecare zi.

Sport

Sportul nu înseamnă doar activități fizice la sala de fitness, ci cuprinde o arie largă de oportunități de a te menține în formă, de a te relaxa și de a petrece timp cu prietenii. Poți alege să scapi de stres și să te detașezi de treburile apăsătoare printr-o plimbare prin parc, la finalul unei zile obositoare. De asemenea, îți poți lua prietenii la o aventură în natură. Fie că mergeți la pescuit sau în drumeții, fie că vă urcați pe un stand up paddle pentru o partidă de surf distractivă, pe ape stătătoare sau circuite de râuri, timpul petrecut împreună, adrenalina și liniștea naturii te vor ajuta să te relaxezi.

Indiferent de natura sportului pe care îl practici, este important să ai activitate fizică permanentă, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de stres.

Lectură

Cărțile sunt prieteni de nădejde atunci când ai nevoie de relaxare, unul dintre motivele pentru eficiența lor este faptul că te conduc în lumi diferite de a ta, te ajută să descoperi personaje cu nevoi, suferințe sau bucurii familiare ție sau, din contră, la polul opus a ceea ce ai trăit până acum și să dobândești cunoștințe interesante, care îți pot fi de folos pentru dezvoltarea ta profesională și personală.

Cărțile fascinante te acaparează complet și astfel vei uita, după doar câteva pagini, de problemele care te macină.

Meditație

Meditația aduce o serie de beneficii unui individ. Calm, echilibru, stabilizarea sistemului imunitar - acestea ar fi trei dintre avantajele meditației asupra organismului uman. Partea bună când vine vorba despre o asemenea practică de relaxare este că poate fi realizată oriunde. Astfel că, într-o pauză de lucru, poți practica meditația preț de câteva minute, pentru a elimina stresul din organism și pentru a-ți recăpăta creativitatea.

Indiferent de metodele de relaxare pe care le alegi, este important să conștientizezi că repausul trebuie să fie inclus pe „to do list“, astfel încât corpul tău să poată funcționa optim și să te bucuri de succes în afaceri.

Sursa foto: Milan Bruchter/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri