După doi ani de pandemie, Târgul de Turism din România are loc fizic, la Romexpo, între zilele 24-27 februarie. wall-street.ro a făcut o vizită în Pavilionul B al complexului, pentru a vedea cum a fost organizat evenimentul după 24 de luni de pauză.

De dimensiuni mult mai reduse față de 2020, Târgul de la Turism a fost vizitat de câțiva zeci de români, în căutare de oferte și reduceri semnificative la vacanțe. Printre primii vizitatori s-au numărat și Constantin Daniel Cadariu, ministrul Turismului, dar și Florin Cîțu, președintele Senatului, care au vorbit despre intențiile de a promova România drept o destinație turistică.

Vezi și: Cum vrea ministerul Turismului să atragă turiștii străini în România (wall-street.ro)

Pe lângă oferte, românii prezenți la târg erau în căutare de maculatură, reviste, pliante, hărți sau calendare, dar erau atrași și de bomboane sau alte suveniruri puse la dispoziție GRATUIT de agențiile prezente.

Dincolo de atențiile aduse de agenții, turiștii români au fost atrași și de dansuri sau alte mici demonstrații puse în scenă de reprezentanții turismului românesc. În acest sens, important de menționat este că, față de 2020, agențiile locale românești au avut grijă să aducă mai multe ”povești” despre România.

Încă un aspect care ne-a atras atenția a fost nevoia oamenilor de a socializa, de a ieși, de a se distra împreună după doi ani de restricții stricte din cauza pandemiei. Poze, râsete sau discuții colocviale cu agenții de turism erau la fiecare stand din cadrul Pavilionului.

Din discuțiile cu reprezentanții agențiilor turistice, am aflat că românii sunt interesați de croaziere (Karpaten Turism), dar și Grecia sau circuite (Hello Holidays).

Totodată, românii au întrebat și de cazări izolate la nivel național sau de unități de cazare mai retrase, unde pot petrece timp cu familia.

Căutările primilor români care au trecut pragul Târgului de Turism de anul acesta s-au oprit și la stațiunile balneoclimaterice, acestea fiind în atenția turiștilor cu vârste de peste 50 de ani, în special.

În plus, românii caută cu interes obiective turistice din țara noastră, locuri ce pot vizitate fără mult efort.

Totodată, imaginile suprinse sunt realizate în prima zi a Târgului de Turism, iar touropertorii precizează că în weekend sunt așteptați mult mai mulți turiști, în special tineri interesați de destinații de vară. Acesta este o cutumă a acestui eveniment, primele două zile fiind destinate celor care nu au un loc de muncă sau au un program lejer și pot vizita standurile organizate.

Dimensiunile reduse ale târgului se datorează și faptului că multe dintre agențiile de turism au decis să rămână în online, costurile unui astfel de eveniment fiind mult mai ușor de suportat în spatele unui calculator (spre exemplu, Paralela 45 sau Christian Tour).

Important de precizat este faptul că intrarea este GRATUITĂ la Târgul de anul acesta, iar accesul se face în baza certificatului verde (vaccinare, vindecare sau testare COVID), masca de protecție fiind obligatorie în cadrul Pavilionului.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri