În pragul weekendului de 1 Mai, platforma hotelieră online Travelminit.ro propune câteva locuri atipice din România, sate pitorești sau chiar rezervații naturale ascunse, pe care turiștii români le-au redescoperit în ultimii ani.

Grădina Zmeilor și Râpa Roșie

Despre diversitatea formelor de relief și frumusețea peisajelor din România se vorbește în permanență, mai ales că este una dintre țările binecuvântate cu o natură impresionantă. Delta Dunării, unică în Europa, rezervațiile din Carpați, lacurile și râurile sunt deja vizitate anual de zeci de mii de turiști, însă, la următoarea ta vacanță în țară, cum ar fi să te îndrepți și către câteva locuri mai puțin știute?

Încearcă, de exemplu, o aventură în Grădina Zmeilor, o rezervație naturală aflată la aproximativ 70 de kilometri de orașul Cluj-Napoca, supranumită și „Meteora României” grație formațiunilor geologice atipice de aici. Locul are și o legendă absolut fascinantă: se spune că, odinioară, aici locuiau niște zmei periculoși, care obișnuiau să răpească fetele oamenilor din satele învecinate. Într-o zi, unul dintre zmei a furat soarele de pe cer, dar un voinic a decis să îl urmărească și să-l înfrunte. După ce l-a învins, tânărul curajos a găsit soarele și l-a aruncat spre cer, iar strălucirea lui i-a orbit pe ceilalți zmei. În același timp, fetele răpite au fost eliberate și au rostit o incantație prin care au transformat zmeii în stane de piatră pentru totdeauna, stâncile alcătuind astăzi Grădina Zmeilor. Prețurile medii pentru o noapte de cazare (cameră dublă) în județul Cluj pornesc de la 100 de lei.

Tot un loc spectaculos, dar mai puțin popular, este și Râpa Roșie din județul Alba, o rezervație geologică de interes național, care se remarcă prin nenumăratele coloane și piramide de diferite culori, un peisaj cu adevărat unic în România. Aceasta se află la numai 6 kilometri distanță de orașul Sebeș, fiind un popas numai bun de făcut dacă ajungi în zonă.

Agroturism cu experiențe autentice și peisaje pitorești

Dincolo de natura surprinzătoare, țara noastră se poate lăuda și cu foarte multe destinații în care timpul pare să fi stat în loc, locuri în care te poți bucura de liniște, de tradiții rurale păstrate exact așa cum erau odinioară, de localnici care de-abia așteaptă să îți împărtășească poveștile lor.

Sunt foarte multe sate care și-au câștigat deja reputația în rândul turiștilor, însă, dacă vrei să pornești către niște locuri cu adevărat inedite, avem câteva propuneri interesante pentru tine. Să luăm, de exemplu, satul Charlottenburg (sau Șarlota), care se află la aproape o oră de Timișoara. Acesta este atipic prin dispunerea lui circulară, toate casele fiind așezate în cerc. Forma sa a fost gândită strategic, astfel încât să împiedice animalele sălbatice să intre în sat și să cauzeze stricăciuni. Charlottenburg a fost fondat de imigranții sosiți în zona Banatului din Italia și Germania și, în prezent, este monument istoric.

Un alt loc care merită descoperit atât pentru diversitatea culturală, cât și pentru poziționarea sa într-un cadru natural uimitor este și Eibenthal, situat la doi pași de Dunăre, în comuna Dubova din Mehedinți. Aici se află și o comunitate de cehi care au adus tradițiile lor în zonă, astfel că nu te vei bucura doar de o vacanță de poveste în Clisura Dunării, una dintre cele mai frumoase zone din țară, ci și de o experiență culturală inedită.

Iar dacă vrei să te bucuri de un sejur rustic de la început și până la sfârșit, Travelminit.ro îți recomandă un circuit în cele cinci sate din comuna Bunești, județul Brașov: Bunești (care este și reședința comunei), Criț, Meșendorf, Roadeș și Viscri. Te așteaptă fortificații medievale care fac parte din patrimoniul național, tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani, dar și celebra casă deținută de Prințul Charles în Viscri.

Pentru o noapte de cazare în Viscri, cea mai populară destinație din zonă, prețurile pentru o noapte de cazare (cameră dublă) pornesc de la 120 de lei, însă pentru alte sate din județul Brașov, tarifele pe noapte coboară spre 80-90 de lei.

Harghita și Covasna, un mix eclectic între natură, istorie și wellness

Zona secuimii este o altă destinație care a cunoscut un avânt în ultimii ani și care trebuie descoperită înainte să se aglomereze cu turiști din țară, dar și din alte colțuri ale lumii.

Iar partea bună este că aici poți găsi absolut tot ce îți dorești, de la mâncare gustoasă și tratamente de relaxare până la aventuri pline de adrenalină.

Harghita, de exemplu, unul dintre cele mai verzi județe ale României, este recunoscută pentru activitățile pe care le poți desfășura în natură: trasee inedite (Cheile Vârghișului, Via Ferrata), ture off-road și plimbări în câteva zone absolut spectaculoase (Tinovul Mohoș, Lacul Roșu, Lacul Sfânta Ana).

Covasna, pe de altă parte, este supranumită Ținutul Conacelor grație numeroaselor castele și conace (Kalnoky, Benke) extrem de bine conservate de aici. Am putea spune chiar că e musai să vii aici dacă îți dorești o vacanță regală, o adevărată călătorie în timp, înapoi într-o epocă fascinantă.

Ținutul Secuiesc oferă numeroase opțiuni de wellness, grație izvoarelor termale din zonă, ape cu proprietăți vindecătoare, care fac posibilă efectuarea unei game largi de tratamente. Câteva dintre stațiunile preferate de turiști sunt: Băile Homorod, Băile Tușnad, Borsec, Corund, Toplița și nu numai. Prețurile medii pentru o noapte de cazare în Harghita și Covasna încep de la aproximativ 90-100 de lei pe noapte.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma și acoperă o gama largă de cazare în toată țară (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piață rezervărilor cu card de vacanță. în 2021, Travelminit raportează 13.5 milioane de euro vânzări în România și 16 milioane de vizite pe platforma. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 150 milioane de euro și peste 350 de angajați.

Sursa foto: Travelminit.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri