Primăria Capitalei se redeschide publicului larg, în noaptea de 14 mai 2022, cu o serie de evenimente în cadrul cărora vizitatorii vor putea redescoperi istoria și arhitectura palatului care găzduiește Primăria, dar și povești despre orașul trecut și prezent prin expoziţii, proiecţie de film şi instalaţie video despre București.

După ce anul trecut, Primăria a fost deschisă pentru prima dată publicului larg cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor și vizitată de mii de oameni, Primăria Municipiului București reintră anul acesta în programul evenimentului care are loc pe 14 mai, în intervalul orar 18:00-24:00, cu o serie de expoziții, instalații și o proiecție de filme, care marchează, prin evenimente tematice, momente remarcabile și istorice ale Capitalei.

Din programul Nopții Europene a Muzeelor la Primăria Capitalei fac parte:

  • șase expoziţii – „112 Patrimoniu” - harta sesizărilor pe patrimoniu București (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București), „Virtuțile Restituției – Principii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate”(Ordinul Arhitecților din România – Filiala București în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), „Machetele PUZ-urilor Buzești și Verona” (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București), „Elev în Epoca de Aur” (Andrei Bîrsan), „După 20 de ani” (Andrei Bîrsan) și „Forturile Capitalei, de la ruină la resursă” (Asociația Turism Istoric);
  • patru instalații - „Glosar de termeni de arhitectură” (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București), „Azi sunt primar” (Asociația Turism Istoric), Uranus Conciliere” (Ideilagram) și instalaţia video despre Bucureştiul de secol XX „Colecţia de imagini Mihai Oroveanu” (Salonul de proiecte);
  • o proiecţie de filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti.

Vezi și: La ce activități puteți participa în cel de-al doilea weekend Străzi deschise (wall-street.ro)

Toate evenimentele prezente anul acesta la Primăria Capitalei aduc în discuție problema patrimoniului bucureștean și a modului în care acesta poate deveni o resursă viabilă și vitală a orașului. Publicul poate să descopere nu doar imagini ale vechiului București, ci chiar să propună idei pentru regenerarea urbană sau platforme prin care se pot implica activ în problemele comunității. Evenimentele vor avea loc atât în interiorul clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta, precum și în curtea interioară a Primăriei.

Programul de vizitare este de la ora 18:00 și până ora 24:00, ultima intrare fiind la ora 23:45. Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 – 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului București, Zeppelin, Asociația Turism Istoric şi Salonul de proiecte.

Sursa foto: pmb.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri