În Norvegia a fost inaugurată Biblioteca Viitorului 2022, un proiect artistic cu o durată de 100 de ani. Biblioteca se află într-o pădure recent plantată, iar cărțile vor fi publicate abia în 2114, scrie BBC.

Biblioteca Viitorului reprezintă un proiect creat pentru a extinde perspectivele oamenilor asupra timpului. Povestea acestei biblioteci a început în

2014 când inițiatorii proiectului au trimis o solicitare către cei mai proeminenți scriitori, iar aceste solicitări vor continua pâna în anul 2113.

Toate manuscrisele vor fi încuiate timp de aproape un secol

Acestea vor fi păstrate timp de aproape un secol în sertare de sticlă încuiate, într-un colț ascuns al principalei biblioteci publice din Oslo, într-un mic depozit de lemn numit Camera tăcerii. În 2114, sertarele vor fi deschise, copacii vor fi tăiați și 100 de povești ascunse timp de un secol vor fi în sfârșit publicate dintr-o singură lovitură.

De ce să construim o bibliotecă în care nimeni nu poate citi cărțile în prezent?

Biblioteca Viitorului abordează relația omului cu timpul pe termen lung. Într-adevăr, a fost creat în mod deliberat pentru a fi așa. Liderii orașului Oslo au semnat un contract prin care se angajează în mod oficial ca ei și succesorii lor să protejeze pădurea și biblioteca în următorii 100 de ani.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri