Biblioteca Rami din Istanbul a fost redeschisă, după ce lucrările de restaurare începuseră în 2014. Biblioteca poate primi 4.200 de vizitatori în același timp și are secțiuni cu volume pentru toate vârstele. Adaptată la condițiile moderne întâlnite în bibliotecile din întreaga lume, în Rami se găsesc săli de studiu și lectură deschise pe parcursul întregii zile, o zonă special dedicată copiilor, dar și săli amenajate pentru cei care doresc să studize în grup sau individual.

Biblioteca Rami este recunoscută și pentru respectarea principiilor de sustenabilitate atunci când vine vorba de funcționarea și restaurarea acesteia. Mai mult, Rami pune la dispoziția tuturor vizitatorilor o curte de 51.000 m² și o zonă verde de 1.000 m² cu un iaz pentru petrecerea timpului liber.

Rami a fost restaurată cu scopul de a satisface nevoile culturale, artistice și educaționale ale comunității din Istanbul. Astfel, în cadrul bibliotecii există o secțiune denumită „Studii despre Ataturk” ce conține o colecție formată din peste 20.000 de cărți puse la dispoziția cititorilor și cercetătorilor care studiază domeniul științelor sociale și umane. În bibliotecă pot fi găsite și lucrări legate de istoria Republicii Turcia, de limba și cultura turcă, dar și despre Ataturk.

Manuscrisele și lucrările rare ce se află în bibliotecă sunt păstrate în unitatea „Șifahane”, o zonă special amenajată. Biblioteca realizează studii și analize asupra operelor rare și le restaurează cu atenție cu ajutorul echipei de experți. Artefactele sunt apoi expuse publicului în condițiile necesare și sunt recondițioante în mod regulat. Oficialii bibliotecii cred că unitatea „Șifahane” are potențialul de a deveni un punct de atracție în Istanbul pentru pasionații de cultură, istorie și artă.

Sursa foto: Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri