O vacanță pe an în Grecia a devenit deja ținta multor turiști români. Însă, dincolo de plaje, destinații și gastronomie, iată care sunt câteva dintre suvenirurile specifice Greciei, pe care să le aduceți familiei sau prietenilor.

Miere

Lăsăm uleiul de măsline pentru finalul acestei enumerații și începem cu mierea. Mierea este la orice pas în Grecia, însă fiecare regiune are specificul său în ceea ce privește producția, potrivit Greek Reporter.

Mierea reprezintă un produs local foarte apreciat de către greci și important încă din copilărie, considerându-se un simbol al sănătății. Chiar și în România există credințe similare în ceea ce privește acest produs.

Mierea poate deveni cu ușurință un suvenir care să bucure prietenii sau familia, mai ales că grecii au sortimente interesante cu nuci sau diferite condimente.

Halvadopita și Loukoumi

Nu le vom strica însemnătate încercând să traducem denumirile, așa că Halvadopita și Loukoumi sunt două deserturi grecești, numai bune de ambalat pentru familie și prieteni.

Halvadopita este făcută din două foi de napolitană și multă cremă dulce, cu miere și migdale, de regulă. E similară halviței românești, pe care o găsim la târguri sau chiar prin supermarketuri. Halvadopita costă în jur de 50 de cenți, dar depinde de locul din care o achiziționați.

Loukoumi, cunoscut de mulți și drept „deliciul turcesc”, este un alt desert pe care îl puteți aduce cu voi în bagaj. Insula Syros este renumită pentru Loukoumi, dar desertul poate fi găsit în toată Grecia.

Ouzo

Cu siguranță, ați auzit și sau gustat ouzo, un fel de țuică grecească, folosit ca aperitiv, înainte de a gusta preparatele cu pricina.

Ouzo poate fi un suvenir extraordinar, mai ales pentru că vine în sticluțe care mai de care mai interesante, cu forme și culori inedite.

Atenție, ouzo nu este o băutură pentru oricine, mulți dintre greci făcându-l ”șpriț”, prin amestecul cu apă.

Mati, ”Ochiul Răului”

Nici Mati nu mai este un secret al culturii grecești, mai ales că majoritatea brelocurilor din țara elenă au acel ochișor pictat sau imprimat.

Se spune că ”ochiul răului” te protejează de persoanele sau sentimentele negative, cum ar fi gelozia sau invidia. În plus, grecii spun că poartă noroc.

Ustensile din lemn de măslin

Fiind o țară bogată în măslini, în Grecia veți găsi, mai ales în zonele comerciale turistice, nenumărate ustensile din lemn de măslin.

De la măgăruși la tacâmuri necesare în bucătărie, micile sculpturi din lemn reprezintă un suvenir care să amintească de Grecia. În Creta veți mai multe astfel de ornamente, deoarece pe această insulă găsiți și cei mai mulți măslini.

Ulei de măsline

Și pentru că tot am ajuns la capitolul măslini, e păcat să plecați din Grecia fără o sticlă de ulei de măsline.

Indiferent că luați pentru voi sau pentru familie și prieteni, uleiul de măsline grecesc este cel mai reprezentantiv cadou pentru vacanța voastră.

Iar dacă nu aveți cum să transportați mai multe sticle de ulei, puteți cumpăra produse derivate, cum ar fi cosmeticele cu ulei de măsline, cu care grecii se laudă.

Condimente

Rămânem în zona gastronomică și ajungem la condimentele grecești. De la cimbru la rozmarin, Grecia are o multitudine de opțiuni pentru gusturile voastre culinare.

În Creta găsiți cea mai mare gamă a condimentelor, la prețuri accesibile.

Iar încă un condiment pe care îl veți găsi în toate bucătăriile grecești este scorțișoara, pe care grecii o adoră.

Produse create din ceramică

Tot în Grecia, unul din meșteșugul de bază este legat de ceramică.

Puteți găsi de la căni sau cești până la bijuterii, atent decorate și finisate, cum ar fi cercei sau brățări.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri