Urmează să pregătești o masă specială pentru întreaga familie? Se anunță o ocazie deosebită și toți gurmanzii din jurul mesei de sărbătoare trebuie răsfățați cu preparate savuroase? Ei bine, vom trece peste felurile principale de mâncare și vom sări direct la desert. Americanii ar spune „Life is short, eat dessert first!”.

Așa cum bine știm, deserturile sunt partea favorită a oricărei mese, iar dacă nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, trebuie să știi cum să alegi cele mai bune deserturi, pentru a-i surprinde pe toți cei dragi. Iată care sunt sfaturile noastre pentru selectarea unor deserturi de nota 10!

Analizează întotdeauna ingredientele deserturilor

Cu o gamă infinită de deserturi din care să poți alege, nu este de mirare că tentația de a omite lista ingredientelor și a cumpăra cele mai apetisante dulciuri din vitrină este mare. Cu toate acestea, cele mai bune deserturi vor fi întotdeauna cele preparate din ingrediente naturale, fără conservanți și coloranți artificiali.

Așadar, dacă vrei să faci o impresie plăcută invitaților tăi, orientează-te spre cofetării care promovează prepararea naturală a prăjiturilor. De pildă, poți comanda deserturi din ingrediente naturale de la Chocolat, o cofetărie cu specific franțuzesc și cu siguranță desertul se va transforma în favoritul acestei mese speciale!

Ține cont de cele mai populare ingrediente pentru desert

În timp ce multe persoane urmează ultimele tendințe în materie de deserturi, altele preferă să savureze preparate tradiționale. Cu toate acestea, cele mai bune deserturi sunt cele care îmbină tradiția și inovația, cele care păstrează rețetele originale și care se deosebesc printr-un aspect inovator apetisant.

Indiferent de felul în care privești deserturile, pentru a te asigura că le alegi pe cele mai bune și că acestea vor fi pe placul invitaților, de pe lista de ingrediente a deserturilor nu trebuie să lipsească vanilia și ciocolata, dar nici fructele. Dacă alegi eclere de la Chocolat, te poți asigură că toate aromele și tipurile de cremă vor fi pe placul celor prezenți. În fond, cine nu iubește vanilia, ciocolata, caramelul sărat, crema de cafea sau fisticul?

Potrivește deserturile cu restul preparatelor

Un alt mod de a te asigura că alegi cele mai bune deserturi pentru o ocazie specială este potrivirea acestora cu restul preparatelor servite, pentru o experiență gustativă unică. Poți alege fie arome complementare, fie arome contrastante, pentru a crea un contrast interesant. De pildă, dacă servești un fel de mâncare dulce-acrișoară, îl poți asocia cu un desert simplu de vanilie.

Dacă la masă este servit un delicios steak de vită, nimic nu poate completa acest preparat decât o delicioasă prăjitură cu ciocolată. Bogăția ciocolatei va contrabalansa perfect salinitatea preparatului. Și dacă tot a venit vorba de ciocolată, la Chocolat vei găsi torturi de calitate pentru ocazii speciale ce abundă în ciocolată belgiană!

Alege deserturi cu aspect inovator pentru cine speciale

Știm cu toții că felul în care arată o prăjitură este la fel de important ca și savoarea acesteia. Acestea aspecte conecteaza privirea și simțul gustului, oferind satisfacția supremă atunci când savurezi un desert. Așadar, îți recomandăm să alegi pentru o cină specială deserturi cu design deosebit, fancy, care să atragă toate privirile și care să poată satisface tuturor papilele gustative.

Orientează-te spre deserturi cu specific franțuzesc

Este binecunoscut faptul că bucătăria franțuzească și-a câștigat un renume la nivel internațional în ceea ce privește rețetele de deserturi și măiestria cu care acestea sunt preparate. Deserturile de origine franțuzească sunt considerate de mulți cele mai bune deserturi, așa că dacă dorești să faci o impresie plăcută invitaților tăi, alege să-i îndulcești cu mousse de ciocolată, o savuroasă creme brulee, mille-feuille sau macarons asortați pentru toate gusturile.

Aceștia sunt, în linii mari, cei 5 pași spre alegerea celor mai bune deserturi pentru mese speciale alături de cei dragi. Tu în funcție de ce criterii alegi deserturile?

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri