Turcia este o destinație turistică „all season”, cu o ofertă bogată de experiențe pentru vizitatori, însă acum, mai mult decât oricând, culorile toamnei oferă o notă aparte orașelor. Agenția de Promovare și Dezvoltare a Turismului din Turcia (TGA) a făcut o selecție a celor mai spectaculoase locuri care merită vizitate la final de toamnă, destinații ideale pentru un city-break.

Lacul Abant: plimbări în inima naturii

Situat la 34 de kilometri de centrul orașului Bolu, zona lacului Abant atrage vizitatori din toată lumea, fiind un loc plin de farmec și o destinație romantică, prin peisaje și culori aparte, mai ales toamna.

Există numeroase hoteluri în jurul Lacului Abant care oferă oaspeților un sejur romantic, completat de priveliști superbe cu vedere la lac. În același timp, în restaurantele cu profil tradițional de pe malul lacului, se servesc faimoșii păstrăvi din regiune împreună cu specialitățile locale din Bolu. Aici există și multe zone de camping pentru turiștii care vor un sejur mai aproape de natură.

Lacul Abant Turcia

Aici, vizitatorii pot descoperi împrejurimile cu bicicleta, sau la pas, în mijlocul frunzișului colorat de toamnă. În plus, pot opta pentru plimbări cu pluta pe Lacul Abant, sesiuni de echitație sau cu trăsura prin păduri. Zborul cu parapanta este o activitate foarte apreciată de către cei mai curajoși dintre turiști.

Lacul Abant Turcia

Cappadocia: un loc rupt din basme

În decorul colorat de toamnă, Cappadocia se prezintă ca una dintre cele mai pitorești regiuni din lume. Locul acesta este în esență un adevărat leagăn de culturi, fiind marcat de nenumărate civilizații de-a lungul a mii de ani.

Cappadocia Turcia

Renumitele boutique-hoteluri tip peșteră, din Cappadocia, sunt perfecte pentru o evadare romantică condimentată cu istorie și peisaje care reliefează o arhitectura unică a zonei. Una dintre cele mai romantice activități din Cappadocia este o plimbare cu balonul cu aer cald, dimineața în zori de zi. Lansate de la Göreme, la răsărit sau la apus, aceste excursii cu balonul cu aer cald oferă o vedere de ansamblu asupra peisajelor uimitoare din Cappadocia, în special Valea Güvercinlik, Valea Zemi și Valea Preoților Pașabağ.

Cappadocia Turcia

Marea Neagră: Excursii de vis, într-un paradis natural

În nordul Turciei, regiunea Mării Negre oferă peisaje inedite celor care tânjesc după verdeață luxuriantă tot timpul anului. Cu zone muntoase bogate în aer curat și vârfuri care ating norii, această regiune impresionează prin nenumărate oportunități de a practica sporturi în aer liber.

Rize este o zonă care se remarcă prin văile abrupte, prin dealuri și platouri de un verde smarald, castele istorice și desigur, un ceai renumit în toată lumea care trebuie neapărat savurat pe malul Mării Neagre. Grădina Botanică de Ceai Ziraat, cu vedere panoramică la oraș, este un loc cu totul special și o atracție pentru turiști, în special la răsărit și la apus.

Rize Turcia

La doar 19 kilometri de Rize se află Podișul Ayder, unul dintre cele mai cunoscute platouri din Turcia și ideal pentru călătorii care caută atât natură dar și experiențe urbane. Plimbările lungi în aer liber pot fi completate de o vizită la izvoarele termale din zonă pentru o baie relaxantă în ape minerale vindecătoare. Trabzon este o altă destinație notabilă la Marea Neagră.

Un loc plin de istorie și cultură, cu platouri de basm, muzee dar și peșteri interesante de neratat este și Podișul Uzungöl, unul dintre cele mai populare platouri din Türcia, tot pe malul Mării Negre. Mănăstirea Sümela este considerată cea mai impresionantă structură din Trabzon și chiar din regiune. Este o minune arhitecturală, sculptată în stâncă, inclusă pe lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO, în 2000.

Manastirea Sumela Turcia

Și evocatoarea și dramatică Peștera Çal, una dintre cele mai lungi peșteri din lume, este o destinație preferată pentru turiștii care vizitează regiunea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri