Turcia are multe locuri care merită vizitate, fie că vorbim despre destinații turistice încărcate de istorie, fie de plaje scăldate de soare. Dintre numeroasele posibilități, am selectat trei dintre cele mai convingătoare destinații ale țării în care poți lua contact cu patrimoniul cultural mondial și gastronomia locală, ideale pentru o vacanță în doi, potrivit Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

Tărâmul de basm din Cappadocia

Orașul Cappadocia este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia și din lume, un tărâm parcă de pe altă lume, cu coșuri de zâne și formațiuni stâncoase.

Cappadocia este o destinație superbă în care cuplurile pot experimenta pe deplin romantismul, datorită atmosferei care inspiră la visare, a văilor pitorești și a festinului vizual cu celebrele coșuri de zâne, cu vârfurile acoperite de zăpadă.

Vă puteți răsfăța într-unul dintre hotelurile confortabile din peșteră din regiune, puteți savura un vin fiert sau o cafea turcească în fața șemineului și puteți descoperi faimoasele orașe subterane ale Cappadociei, unde urme ale civilizațiilor sunt sculptate în stâncă.

  • Locuri de neratat: Celebra Vale a Iubirii.
  • Activități: Plimbare cu baloanele cu aer pentru a vedea toate peisajele remarcabile ale regiunii.
  • De experimentat: Vinuri turcești făcute din strugurii Emir din regiune, însoțite de brânzeturile locale Niğde mavisi (albastre) și Divle obruk.

Cappadocia TurciaCappadocia Turcia

City break romantic în Istanbul, unul dintre cele mai cosmopolite orașe ale lumii

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai faimoase orașe din lume, İstanbul este și unul dintre cele mai fermecătoare locuri pentru un weekend romantic. Creând o stare permanentă de curiozitate și sete de descoperire, İstanbul este o destinație în care te înconjoară peisaje uluitoare și structuri arhitecturale antice.

Presupunând că tu și partenerul tău vizitați orașul pentru prima dată, îți va plăcea să începi ziua cu celebrul mic dejun turcesc și să explorezi una câte una, clădirile nemuritoare din Istanbul, inclusiv marea Hagia Sophia și Moscheea Albastră, Palatul Topkapı și Cisterna Bazilica.

Vă puteți bucura de un ritual SPA și hamam în doi într-o baie turcească istorică și vă puteți pierde împreună în umbra unei istorii unice pe străduțe labirintice.

  • Locuri de neratat:

- Portul Galata de la Istanbul „Galataport”, noua atracție a orașului, oferă o gamă largă de activități de la cumpărături de lux la expoziții de artă modernă.

- İstanbul Modern, primul muzeu modern al orașului, aflat acum într-o clădire uimitoare, proiectată de renumitul arhitect Renzo Piano.

  • Activități: Tururile cu barca pornesc din mai multe cartiere ale Istanbulului, inclusiv Eminönü, Beşiktaş şi Üsküdar, iar în timpul călătoriei puteţi admira de pe apă Bosforul și silueta uimitoare a orașului. Pentru cei care își doresc mai multă intimitate sunt disponibile excursii private cu barca care pot oferi servicii personalizate pentru un tur cât mai confortabil.
  • De experimentat: În ”Gastrocity” İstanbul puteți gusta cele mai bune mâncăruri din bucătăria turcească și internațională în restaurantele cu stele Michelin, însoțite de vederi uluitoare și vin turcesc.

Istanbul TurciaIstanbul Turcia

Soarele cald al Antalyei

Plaje care se întind cât vezi cu ochii, orașe străvechi care luminează istoria și natura superbă care strălucește cu cele mai frumoase nuanțe de verde, Antalya este un paradis în orice anotimp, cu o medie de 300 de zile de soare pe an.

Antalya este cunoscută pentru oferta diversă de activități, de la trasee de drumeții până la dieta mediteraneană, în care uleiul de măsline joacă rolul principal. Hotelurile de lux cu servicii de calitate destinate turiștilor care călătoresc singuri și familiilor, transformă sejurul într-o experiență unică.

  • Locuri de neratat: Antalya, un oraș-port vechi de secole, unde puteți merge în excursii cu barca de la Kaleiçi sau puteți închiria un iaht privat.
  • Activități: Puteți vizita orașe antice precum Perge, Patara și Aspendos și puteți descoperi cultura profundă și plină de poveste a regiunii.
  • De experimentat: În restaurantele elegante din Antalya, puteți încerca rețetele favorite ale localnicilor cu fructe de mare din Antalya, cum ar fi creveți, calamari și caracatiță, și puteți savura vinuri turcești.

Antalya TurciaAntalya Turcia

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri