Ce fac managerii și antreprenorii în timpul liber | Ep. 1: Daniel Mischie, CEO City Grill: „Sportul e mai mult decât un hobby, e stilul meu de viață”

Sursǎ foto: City Grill

Ce fac managerii și antreprenorii în timpul liber | Ep. 1: Daniel Mischie, CEO City Grill: „Sportul e mai mult decât un hobby, e stilul meu de viață”

Cuprins Articol:

Cine mai are timp de hobby-uri când conduce o companie și când afacerea te ține în priză zi de zi? Cu siguranță e dificil să găsești un echilibru între viața profesională și cea privată, însă nu imposibil. Organizarea este literă de lege pentru cei care vor să mai aibă timp pentru familie, prieteni și, de ce nu, pentru activități care aduc relaxare în viața lor. Pentru Daniel Mischie, CEO-ul City Grill, sportul a depășit titulatura de hobby, căci este parte acum din propriul stil de viață.

Daniel Mischie conduce unul dintre cele mai importante lanțuri de restaurante din România și coordonează peste 1.000 de angajați, care hrănesc zilnic mii de români, dar și turiști care poposesc în țara noastră. Grupul City Grill operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, Buongiorno.Italian, City Grill și La Boheme, primul brand hotelier din portofoliu. Multe unități, așadar, de administrat, motiv pentru care rămâne deschisă întrebarea „Mai există timp liber și hobby-uri?”. Daniel Mischie ne-a spus că da.

„De câțiva ani pot spune că am integrat activ sportul (triatlon - înot, alergat, ciclism) în viața mea, dar e deja mai mult decât un hobby, e parte din stilul meu de viață”, a declarat Daniel Mischie.

O vacanță cu experiențe culinare rafinate, înconjurat de restaurante cu stele Michelin

Probabil ai crede că mulți executivi pleacă doar în țări exotice, situate la capătul lumii, în căutarea relaxării și a detașării de la muncă. Desigur, destinații demne de vizitat sunt și acolo, însă Daniel Mischie a preferat ca anul acesta să plece undeva mai aproape de casă, dar, totuși, departe dacă ne raportăm la stilul gastronomic. CEO-ul City Grill va călători în San Sebastian, un oraș din regiunea Țara Bascilor, din Spania, o destinație în care se va înconjura tot de mâncare, dar de data aceasta de cea specifică bucătăriei basce.

Vom călători într-o destinație de referință pentru oricine activează în piața restaurantelor, în Țara Bascilor - San Sebastian. San Sebastian este cunoscut pentru gastronomia sa rafinată. Are una dintre cele mai mari concentrații de restaurante cu stele Michelin pe cap de locuitor din lume.

Daniel Mischie, CEO City Grill

Ce cărți citește și recomandă Daniel Mischie

Vara este un anotimp perfect pentru relaxare și pentru lecturi, chiar și pentru managerii și antreprenorii care nu-și văd capul în timpul anului de responsabilități. Pe noptiera lui Daniel Mischie se află acum „Ipoteza fericirii”, de Jonathan Haidt, „o carte de psihologie pe care nu am citit-o până acum, deși m-am întâlnit adesea cu conceptele expuse în ea, în ultimii ani”, după cum spune chiar el.

Nu ezită să recomande cărți cititorilor Wall-Street.ro, cu mențiunea că „o recomandare de carte trebuie să țină destul de mult cont de contextul în care se află persoana căreia i-o recomanzi, pentru că nu există ceva care să funcționeze la fel de bine pentru toată lumea”. Totuși, executivul are și o recomandare de carte utilă, potrivită indiferent de persoană și anume „Sănătatea Mușchilor”, de Gabrielle Lyon. Daniel Mischie spune că volumul reprezintă un soi de îndrumar, care te ajută să înțelegi mai bine cum funcționează corpul tău, pentru a-l pune să lucreze pentru tine și pentru a avea o stare de sănătate bună.

„Pentru cititorii antreprenori recomand Scaling up, de Verne Harnish, o lectură esențială pentru că oferă un cadru bine definit și practic pentru a ajuta companiile să-și gestioneze creșterea. Aceasta se concentrează pe patru domenii-cheie: oameni, strategie, execuție și numerar. Harnish oferă instrumente și tehnici concrete pentru a aborda fiecare dintre aceste arii critice, ceea ce este esențial pentru antreprenori care doresc să-și scaleze afacerea în mod eficient”, explică CEO-ul City Grill.

La nivel de filme, Daniel Mischie recomandă „September of Shiraz” (în regia lui Wayne Blair, cu Salma Hayek și Adrien Brody) , „The Swimmers” (în regia lui Sally El Hosaini, cu Matthias Schweighöfer și Ali Suliman) și „The Promise” (regizat de Terry George, cu Oscar Isaac și Christian Bale). În ceea ce privește serialele, executivul spune că s-a îndrăgostit iremediabil de „Clanul Soprano”, una din cele mai populare și influente producții media din lume.

Anul acesta Grupul City Grill a împlinit 20 de ani de activitate, iar agenția de creație ne-a propus să facem o ședință foto inspirată de Clanul Soprano, ocazie cu care am revăzut serialul, la altă vârstă și cu alți ochi și practic am realizat ce capodoperă este.

Daniel Mischie, CEO City Grill

Grupul condus de Daniel Mischie a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 55 milioane euro. Pentru anul în curs se estimează o depășire a pragului de 60 milioane de euro, fiind susținută prin deschiderea de unități noi, dar și prin performanța restaurantelor actuale care au un public fidel și activ. City Grill a finalizat anul trecut proiecte de investiții de peste 15 milioane de euro. În 2023, compania a încheiat cea mai amplă investiție al grupului, respectiv 13 milioane de euro în modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor -Oprea Soare și Hotel La Boheme.

Personalizate pentru tine