In acelasi timp, filiala locala a publisherului elvetian a inregistrat profit, desi investitiile in publicitate au continuat sa scada si anul trecut. Oficialii companiei elvetiene nu au precizat daca profitul este operational sau net.

In urma cu doi ani, Ringier Romania, editorul a peste 30 de produse tiparite si online, a avut o pierdere neta de circa 6,7 milioane de euro.

Avansul afacerilor si profitabilitatea au fost determinate de lansarea unor linii de business, de cresterea numarului de clienti ai tipografiei Ringier si de reducerea costurilor, potrivit companiei.

In august anul trecut Ringier a anuntat achizitia integrala a Edipresse AS Romania, tranzactia finalizandu-se in urma cu doua luni.

Prin aceasta tranzactie, elvetienii si-au extins businessul in zona de publicatii pentru femei, conducerea Ringier Romania dorindu-si sa devina cel mai mare publisher local pe acest segment.

Citeste si:

De asemenea, Mihnea Vasiliu, directorul general al companiei, declara in vara anului trecut ca Ringier este interesat de achizitia de site-uri in zona de comert electronic.

In urma cu cateva saptamani, editorul a anuntat ca a cumparat 70% din EJobs Group, compania care opereaza eJobs.ro, cel mai mare portal de locuri de munca de pe piata locala. Ringier isi creste astfel businessul in domeniul digital, una dintre directiile strategice ale grupului elvetian.

In prezent Ringier Romania are in portofoliu site-ul de servicii eJobs si publicatii precum Libertatea, Unica, Bravo, TV Mania, TV Satelit, Elle, Avantaje, Look!, Psychologies, Baby, Viva!, Popcorn.

La nivel global Ringier a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,14 miliarde de franci elvetieni (943,3 mil.euro) si un profit operational de 64 de milioane de franci (52,6 mil.euro).