Consiliul National al Audiovizualului (CNA) isi exprima "dezaprobarea totala fata de modul in care a fost reflectat la posturile de televiziune decesul regizorului si senatorului Sergiu Nicolaescu".
"Consiliul National al Audiovizualului isi exprima public dezaprobarea totala fata de modul in care a fost reflectat la posturile de televiziune decesul regizorului si senatorului Sergiu Nicolaescu. CNA s-a autosesizat si, in urma monitorizarilor efectuate in perioada 03 - 05.01.2013, va prezenta punctul de vedere dupa analiza acestui subiect in prima sedinta publica a Consiliului", se spune in comunicatul remis, sambata seara, relateaza Mediafax.

In comunicat nu se precizeaza cand va avea loc prima sedinta publica din acest an a CNA.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sambata, in jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participand familia, prietenii si apropiatii regizorului, printre care s-a aflat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Dana Nicolaescu, sotia regizorului, a solicitat, joi, presei sa trateze "cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei".

"In temeiul art. 78 din Codul civil intitulat «Respectul persoanei decedate», va solicit sa tratati cu decenta si respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului meu, Sergiu. Totodata, va interzic sa publicati/ difuzati materiale de presa scrisa, si/ sau audiovizuala ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la inmormantarea sotului meu. Precizez ca aceste lucruri au legatura cu viata mea intima, personala si de familie, intr-un moment dramatic al vietii mele", a mai spus Dana Nicolaescu, intr-un document remis, joi, agentiei Mediafax.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri