Patru filme regizate de Sergiu Nicolaescu vor fi proiectate gratuit, vineri si sambata noaptea, la Cinematograful "Florin Piersic" din Cluj-Napoca, pentru a aduce un omagiu regizorului, transmite Mediafax.

Administratorul Cinematografului "Florin Piersic", Onita Silaghi, a declarat ca vor fi proiectate gratuit, vineri si sambata, mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu, pentru a aduce un omagiu si a cinsti memoria marelui regizor si actor roman.

"Sper ca la proiectii, chiar daca sunt de noapte, sa vina un numar cat mai mare de clujeni care au apreciat opera cinematografica a lui Nicolaescu. Acest om merita", a spus Silaghi.

Potrivit acesteia, vineri, de la ora 23.00 va fi proiectat filmul "Dacii", de la ora 01.00 "Un comisar acuza" si de la ora 03.00 "Capcana mercenarilor", iar sambata de la ora 23.00 urmeaza sa fie difuzat filmul "Mihai Viteazu", care are o durata de aproape patru ore.

Cinema "Florin Piersic" are o capacitate de 729 de locuri.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cluj: o femeie a vandalizat 9 masini. Care este motivul