Pelicula "Nea Marin Miliardar", in regia lui Sergiu Nicolaescu, din 1979, a avut mai multi spectatori in cinematografele din Romania decat toate cele aproape 200 de filme romanesti realizate dupa 1989 la un loc, a declarat, Constantin Fugasin, presedintele Asociatiei Film Romania (AFR), scrie Mediafax.
"Cele aproape 200 de filme romanesti realizate dupa 1989 nu au atras - toate la un loc! - numarul de spectatori inregistrat de un singur film al lui Sergiu Nicolaescu (foto) - «Nea Marin Miliardar»". Acesta l-a avut in rolul principal pe regretatul actor Amza Pellea, a avut circa 7,5 milioane de spectatori in cinematografele din Romania, a declarat Constantin Fugasin.

In schimb, toate cele aproape 200 de filme romanesti realizate dupa 1989, inclusiv filmele realizate de Nicolaescu dupa Revolutie, au strans impreuna sub 7 milioane de spectatori in cinematografele din Romania, a explicat Constantin Fugasin.

Pe de alta parte, potrivit lui Constantin Fugasin, filmul "Nea Marin Miliardar" a fost difuzat de zeci de ori la televizor dupa 1989.

"Numarul total al spectatorilor romani care au vazut cele 60 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu este de zece ori cat populatia Romaniei - aproape 200.000.000", a mai spus Constantin Fugasin.

El a precizat ca filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost difuzate de zeci de ori si de diferite televiziuni.

"Dupa parerea mea se mai strang inca 50 de milioane de spectatori care au vazut la televizor filmele lui Sergiu Nicolaescu, dupa 1989", a mai spus Fugasin.

"M-am gandit la toate aceste cifre dupa ce i-am auzit pe detractorii lui Sergiu Nicolaescu. El a scris istorie in cinematografia din Romania, nu va putea fi sters niciodata", a mai spus Constantin Fugasin, precizand totodata ca este foarte posibil sa nu se mai faca niciodata filme de complexitatea peliculelor "Mihai Viteazul" si "Mircea", doua dintre cele mai importante si dificile filme facute de Sergiu Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.

Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, au declarat reprezentanti ai municipalitatii. Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc in cadru restrans, nefiind permis accesul presei. Reprezentantii municipalitatii au precizat ca a fost stabilita ca ora de incinerare ora 12.00, insa familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorinte exprese, respectata de sotia acestuia.

Sursa foto: Site-ul filmului "Ultimul corupt din Romania"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri