Sotia lui Sergiu Nicolaescu interzice presei sa realizeze materiale la inmormantarea acestuia

Dana Nicolaescu, sotia regizorului Sergiu Nicolaescu, interzice presei sa realizeze materiale la inmormanatarea acestuia, mai exact sa faca fotografii si sa difuzeze materiale video si audio, conform unui document trimis de catre Pro TV.

Documentul trimis de Pro TV

„In temeiul art 78 din Codul civil intitulat <<Respectul persoanei decedate” va solicit sa tratati cu decenta si respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului meu, Sergiu. Totodata, va interzic sa publicati/difuzati materiale de presa scrisa, si/sau audiovizuala ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la inmormantarea sotului meu. Precizez ca aceste lucruri au legatura cu viata mea intima, personala si de familie, intr-un moment dramatic al vietii mele”, scrie in documentul trimis de Pro TV.

Sergiu Nicolaescu a fost in ultimii ani apropiat de grupul Media Pro, mai mult filme realizate de acesta fiind produse de compania Media Pro Pictures.

Regizorul a murit pe 3 ianuarie dupa ce in urma cu cateva zile a fost operat de peritonita pe cale laparoscopica la spitalul Elias. Regizorul avea 82 de ani si era internat din 26 decembrie ca urmare a unor afectiuni cronice digestive.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist si producator de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Cu mainile curate" (1972), "Osanda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Marin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul mortii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravietuitorul" (2008).

Daca filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea in rolul principal - creatie de referinta in istoria filmului romanesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numara "Ultimul corupt al Romaniei", lansat in 2012 si care este o continuare a lungmetrajului "Poker" (2010).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri