Cati romani au vazut filmele lui Sergiu Nicolaescu in ultimii 23 de ani

Numarul total al spectatorilor romani care au vazut cele 60 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu este de zece ori cat populatia Romaniei, de aproape 200 de milioane, a spus Constantin Fugasin, presedintele Asociatiei Film Romania (AFR), scrie Mediafax.

El a precizat ca filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost difuzate de zeci de ori si de diferite televiziuni.

"Dupa parerea mea se mai strang inca 50 de milioane de spectatori care au vazut la televizor filmele lui Sergiu Nicolaescu, dupa 1989", a mai spus Fugasin.

Potrivit acestuia, filmul “Nea Marin Miliardar” a avut dupa 1989 o audienta de circa 7,5 milioane de spectator in cinematografele din Romania, mai mult decat cele aproape 200 de filme romanesti realizate dupa 1989, inclusiv filmele realizate de Nicolaescu dupa Revolutie.

Acestea au strans impreuna sub 7 milioane de spectatori in cinematografele din Romania, potrivit estimarilor presedintelui Asociatiei Film Romania.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand si, uneori, in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri