Numarul total al spectatorilor romani care au vazut cele 60 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu este de zece ori cat populatia Romaniei, de aproape 200 de milioane, a spus Constantin Fugasin, presedintele Asociatiei Film Romania (AFR), scrie Mediafax.
El a precizat ca filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost difuzate de zeci de ori si de diferite televiziuni.

"Dupa parerea mea se mai strang inca 50 de milioane de spectatori care au vazut la televizor filmele lui Sergiu Nicolaescu, dupa 1989", a mai spus Fugasin.

Potrivit acestuia, filmul “Nea Marin Miliardar” a avut dupa 1989 o audienta de circa 7,5 milioane de spectator in cinematografele din Romania, mai mult decat cele aproape 200 de filme romanesti realizate dupa 1989, inclusiv filmele realizate de Nicolaescu dupa Revolutie.

Acestea au strans impreuna sub 7 milioane de spectatori in cinematografele din Romania, potrivit estimarilor presedintelui Asociatiei Film Romania.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand si, uneori, in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri