"Astazi, marii «ecologisti» sunt cotidienele preocupate doar de castiguri. Ei bine, daca este sa se organizeze referendum, propunem de asemenea ca ziarele sa adopte exclusiv varianta online, pentru a economisi hartia si a evita taierea fara limita a copacilor", a scris Rafael Correa pe contul sau de Twitter.

Saptamana trecuta, Rafael Correa a anuntat ca a cerut Adunarii Nationale autorizatia de a exploata rezervele de petrol din Yasuni, o importanta rezervatie ecologica a Amazoniei, dupa ce incercarea sa de a obtine fonduri internationale pentru a evita extractia celor 920 de milioane de barili de petrol din zona - reprezentand 20% din rezervele Ecuadorului - s-a lovit de un refuz.

De atunci, organizatiile ecologiste contesta decizia si cer organizarea unui referendum in acest sens. Rafael Correa le-a acuzat deja, in alt mesaj postat pe Twitter, de tentativa de destabilizare a Guvernului si manipulare a populatiei.

Citeste si:

Directorul Asociatiei companiilor de media din Ecuador, Diego Cornejo, a refuzat sa comenteze declaratia lui Correa privind eliminarea presei scrise, explicand ca asteapta sa vada daca este vorba de o propunere serioasa.

Socialistul Rafael Correa este de multi ani in conflict cu mass-media privata din tara sa, pe care o acuza ca este de partea opozitiei.

In 2011, conducerea cotidianului El Universal a fost condamnata la trei ani de inchisoare si plata unei amenzi de 40 de milioane de dolari pentru injurii aduse sefului statului. Ulterior, conducerea publicatiei a fost gratiata de Rafael Correa.