Campania "Sustine Immersive Theatre - un teatru cu profil romanesc la Londra" va dura pana pe 15 octombrie si are ca obiectiv colectarea prin intermediul crowfundingului (finantare cu ajutorul publicului) a sumei de 8.000 de lire sterline, donatiile facute pana in acest moment ajungand la 1.500 de lire sterline. Campania si motivatia din spatele actiunii sunt prezentate intr-un videoclip disponibil pe site-ul teatrului si pe Vimeo, iar donatiile se fac via PayPal si pot fi urmarite direct pe website-ul teatrului, in sectiunea dedicata campaniei.

Immersive Theatre...Campanie Romania from Immersive Theatre on Vimeo.

Immersive Theatre a pregatit pentru sustinatorii sai de pe teritoriul Romaniei o serie de recompense si oportunitati, urmarind implicarea lor intr-o comunitate culturala. In plus, aceasta campanie este si o modalitate prin care Immersive Theatre ofera oportunitati companiilor si institutiilor romanesti de a se promova in Marea Britanie.

"Sensul profund al acestei initiative este dorinta de a pune bazele unei grupari artistice si creative cu profil romanesc, care sa reprezinte Romania pe teritoriul Marii Britanii, care sa atraga interes international si sa participe la imbunatatirea imaginii diasporei romanesti in Marea Britanie. Astfel, publicul britanic si nu numai va avea ocazia sa cunoasca in mod direct artisti romani, sa exploreze povestile noastre si sa inteleaga fondul nostru cultural", spune regizorul Cristian Luchian.

Citeste si:

"Un teatru cu profil romanesc la Londra reprezinta o oportunitate de comunicare atat din punct de vedere diplomatic, cat si intercultural si profesional. Prin explorarea unui fenomen deja inceput - al migratiei si turismului artistic - acum este posibila crearea unor abilitati noi, implicarea in cercetarea creativ-artistica si parteneriatul cultural. Immersive Theatre invita artistii interesati, atat din Romania cat si din Marea Britanie, sa acceseze formularul Call for Artists pentru a se inscrie in baza noastra de date si pentru a afla mai multe despre posibilele colaborari", explica actrita Anca Doczi.

Proiectul Immersive Theatre beneficiaza de sustinere si colaboreaza cu Fundatia familiei Ratiu, Centrul Cultural Roman la Londra si are un parteneriat cu Liga Studentilor Romani din Strainatate - Filiala Marea Britanie, impreuna cu care isi coroboreaza eforturile pentru a consolida o imagine pozitiva pentru Romania, pentru a obtine suportul social si cultural al comunitatii romanesti din Marea Britanie si pentru a celebra talentul si performantele romanesti din strainatate.

Immersive Theatre este o companie de teatru independent care produce spectacole si evenimente de tip teatru situational, aplicat si interactiv.

Anca Doczi a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes Bolyai si este specializata in actorie, fiind si detinatoare a unui master in teatru si media. In prezent, urmeaza un doctorat si este parte a unui program de cercetare la Institute for Performing Arts Development, University of East London. A jucat pe scenele Teatrului National din Cluj si la Teatrul de Papusi Puck. A sustinut workshop-uri si a produs piese de teatru in Romania, Spania, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, coordonand numeroase proiecte educationale bazate pe dramatizare.

Absolvent al Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca, cu specializarea regizor de teatru, Cristian Luchian este pasionat de teatru, arte vizuale si design video. Folosind combinat mai multe medii creative si o paleta larga de mediumuri si tehnici. In perioada 2007-2010, Cristian Luchian a fost Art Director al Festivalului de Teatru Underground (Arad, Romania) si, in 2008, a co-fondat programul "Nocturna sociala si teatrul politic" impreuna cu Teatrul de Papusi Puck (Cluj).