Clientii Julius Meinl, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala a cafelei, pot bea doar astazi, 25 octombrie, cafea platind cu o poezie. in 80 de localuri din tara, conform Mediafax.

In Bucuresti, versurile vor functiona pe post de moneda in 12 cafenele.

La fel se va intampla si in cafenele din alte 30 de orase din tara: Arad, Bistrita, Botosani, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Cristuru Secuiesc, Dej, Deva, Galati, Gherla, Odorheiu Secuiesc, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Ramnicu Valcea, Roman, Sancraieni, Selimbar, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Tarnaveni si Timisoara.

Aceasta actiune face parte din campania "Poezia poate face lumea mai buna", prin care se doreste readucerea acestui gen literar in vizorul publicului larg.

Poetul Florin Dumitrescu, criticul literar Daniel Cristea Enache, artistii Nicu Alifantis, Adi Despot si Deliric 1 (Razvan Eremia) se numara printre sustinatorii acestei actiuni.

Nicu Alifantis a declarat ca i-a placut poezia si a "consumat" inca din timpul scolii, iar ideea de a cumpara o cafea cu o poezie este "absolut impresionanta".

"Am fost, inca din timpul scolii, un mare consumator de poezie. Am consumat multa poezie pentru ca mi-a placut, pentru ca am crezut ca citind poezie poti comunica ceva ce ai in minte altfel, mult mai frumos, celorlalti si din acest motiv am renuntat la cateva incercari pe care le-am avut scriindu-mi singur versurile. A fost un esec total, era totul de un penibil groaznic si atunci, ferindu-ma de penibil si dorind in continuare ca in cantecele mele sa existe niste versuri frumoase, care au ceva de spus, mi-am indreptat privirea spre poezia romana, straina, clasica, contemporana si atunci am inceput sa gasesc muzica printre randurile poeziei. Orice poezie, orice text are o muzicalitate a lui. E foarte simplu, daca o gasesti, atunci rezultatul este unul bun", a spus Nicu Alifantis.

"Poezia poate face lumea mai buna" este o campanie Julius Meinl.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri