In Bucuresti, versurile vor functiona pe post de moneda in 12 cafenele.

La fel se va intampla si in cafenele din alte 30 de orase din tara: Arad, Bistrita, Botosani, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Cristuru Secuiesc, Dej, Deva, Galati, Gherla, Odorheiu Secuiesc, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Ramnicu Valcea, Roman, Sancraieni, Selimbar, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Tarnaveni si Timisoara.

Aceasta actiune face parte din campania "Poezia poate face lumea mai buna", prin care se doreste readucerea acestui gen literar in vizorul publicului larg.

Poetul Florin Dumitrescu, criticul literar Daniel Cristea Enache, artistii Nicu Alifantis, Adi Despot si Deliric 1 (Razvan Eremia) se numara printre sustinatorii acestei actiuni.

Citeste si:

Nicu Alifantis a declarat ca i-a placut poezia si a "consumat" inca din timpul scolii, iar ideea de a cumpara o cafea cu o poezie este "absolut impresionanta".

"Am fost, inca din timpul scolii, un mare consumator de poezie. Am consumat multa poezie pentru ca mi-a placut, pentru ca am crezut ca citind poezie poti comunica ceva ce ai in minte altfel, mult mai frumos, celorlalti si din acest motiv am renuntat la cateva incercari pe care le-am avut scriindu-mi singur versurile. A fost un esec total, era totul de un penibil groaznic si atunci, ferindu-ma de penibil si dorind in continuare ca in cantecele mele sa existe niste versuri frumoase, care au ceva de spus, mi-am indreptat privirea spre poezia romana, straina, clasica, contemporana si atunci am inceput sa gasesc muzica printre randurile poeziei. Orice poezie, orice text are o muzicalitate a lui. E foarte simplu, daca o gasesti, atunci rezultatul este unul bun", a spus Nicu Alifantis.

"Poezia poate face lumea mai buna" este o campanie Julius Meinl.