Grupul american Disney a decis sa lanseze o serie animata pentru copii direct pe dispozitivele mobile, in defavoarea propriilor televiziuni, pe care compania le detine la nivel international, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Seria "Sheriff Callie's Wild West" are noua episoade si va putea fi vizionata incepand din 24 noiembrie pe site-ul watchdisneyjunior.com, dar si pe telefoanele inteligente (smartphone) si tablete.

Difuzarea acestui serial la nivel mondial pe televiziunile grupului Disney nu este prevazuta mai devreme de 2014, potrivit unui comunicat al diviziei Disney Junior.

Acest serial este dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani, fiecare episod incluzand cate doua povestiri cu durata de 11 minute.

"Interactiunea prin intermediul smartphone-urilor si a tabletelor reprezinta a doua natura pentru copiii din ziua de azi", a declarat Albert Cheng, vicepresedintele responsabil cu productiile digitale in cadrul grupului Disney/ABC Television Group.

Citeste si:
5 televizoare smart pentru o casa inteligenta
5 televizoare smart pentru o...

Lansarea "Sheriff Callie's Wild West" mai intai pe telefoanele inteligente si pe tablete face parte din eforturile Disney de "a extinde durata de viata a serialelor sale si de a crea noi tipuri de relatii cu publicul sau, prin intermediul platformelor digitale a caror importanta este din ce in ce mai mare", a adaugat Albert Cheng.

Un sondaj facut public la inceputul acestei saptamani de catre Common Sense Media reliefa "o explozie" a folosirii dispozitivelor mobile de copiii mici din Statele Unite. Astfel, 38% dintre copiii cu varsta mai mica de 2 ani folosesc deja o tableta si un smartphone, in timp ce 72% dintre copiii cu varsta mai mica de 8 ani folosesc astfel de dispozitive mobile, fata de 10%, respectiv 38%, in urma cu doi ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
O televiziune din Rusia vrea sa intre in Romania