"Disney Movies Anyware este un ecosistem digital adaptabil, conceput pentru a-i ajuta pe consumatori sa isi alcatuiasca propriile colectii de filme Disney pe care sa le aprecieze in anii care vor veni", a declarat intr-un comunicat Jamie Joris, director tehnologic al grupului Walt Disney.

Serviciul este accesibil prin conectarea la un computer (laptop sau PC), la un site de vizionare prin streaming (fara descarcare) sau prin intermediul unei aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod, care poate fi descarcata gratuit de pe iTunes.

Disney Movie Anyware permite vizionarea in orice loc si pe mai multe dispozitive in acelasi timp a filmelor dintr-o colectie personala, stocata intr-un spatiu online asociat contului utilizatorului.

Acesta poate sa utilizeze coduri incluse din 2008 in anumite DVD-uri si Blu-ray pentru a plasa in acea colectie o versiune digitala a filmelor produse de Disney sau de filialele sale Pixar si Marvel, cumparate deja pe aceste suporturi fizice. Integrand noul serviciu unui cont iTunes, utilizatorul poate, de asemenea, sa adauge in colectia sa filme ale grupului Disney achizitionate in trecut din magazinul online de la Apple sau poate sa cumpere filme noi.

Citeste si:

Disney precizeaza ca peste 400 de titluri sunt disponibile pentru lansarea serviciului, care coincide cu lansarea versiunii digitale a filmului de animatie "Frozen". Reprezentantii grupului american spun ca interfata de utilizare a serviciului este "intuitiva", permitand ca acesta sa fie folosit de intreaga familie.

"Suntem incantati sa debutam cu iTunes, primul vanzator de continuturi digitale din lume", a declarat Alan Bergman, presedintele studiourilor Walt Disney. Grupul american a lasat sa se inteleaga ca se afla in discutii si cu alti parteneri de distributie online cu care ar putea sa colaboreze in viitor.

In schimb, Disney se delimiteaza de o initiativa paralela, sustinuta de alte mari studiouri hollywoodiene si grupuri din domeniul tehnologiei. Denumit UltraViolet, acel serviciu se bazeaza si el pe ideea de creare a unei colectii virtuale de filme care pot fi apoi vizualizate de pe oricare suport electronic.