Grupul de media american Time Inc., care detine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune si People, va concedia aproximativ 500 de angajati, aceasta restructurare urmand sa aiba loc inainte de listarea la bursa a companiei, prevazuta pentru acest an, informeaza AFP.

Aproape 500 de angajati, care reprezinta 6% din numarul total de salariati al Time Inc., sunt vizati de aceasta restructurare, potrivit The Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate companiei de publishing. Time Inc. a anuntat si in urma cu un an ca va disponibiliza un numar similar de angajati.

Intr-o scrisoare interna transmisa salariatilor, Joseph Ripp, Chief Executive Officer (CEO) al Time Inc., nu a vorbit despre un anumit numar de pers0ane concediate, dar a spus ca reducerea numarului de angajati este necesara in contextul in care compania va fi listata la bursa in acest an, scrie Mediafax.

"Cand vom intra pe piata bursiera, in cateva luni, succesul nostru va depinde de modul in care investitorii vor percepe dinamica grupului Time Inc.", a spus Joseph Ripp.

Time Inc. publica in prezent circa 130 de titluri (21 de titluri numai in SUA), dintre care cea mai importanta este revista Time. Printre celelalte publicatii ale grupului se numara Sports Illustrated, Fortune si People.

Citeste si:
Castigatorii Epica Awards 2019, competitia jurizata de jurnalisti
Castigatorii Epica Awards...

Time Inc. face parte din grupul de media american Time Warner.

Time Warner a anuntat anul trecut ca a decis sa vanda divizia de publishing, Time Inc. si sa se concentreze asupra activitatilor din cinema (Warner Bros.) si televiziune (CNN, HBO etc.).

Operatiunea ar fi trebuit sa fie finalizata pana la sfarsitul anului trecut, iar Time Inc. sa fi devenit deja o "companie independenta listata" la bursa. Insa, aceasta operatiune a fost amanata pentru anul 2014.

Citeste si:
10 motive pentru a-ti aduce afacerea pe bursa
10 motive pentru care...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Greta Thunberg: Am nevoie de o pauza. Voi fi acasa de Craciun
Setari Cookie-uri