Un judecator american a decis ca mama cantaretului Michael Jackson, Katherine, trebuie sa achite suma de 800.000 de dolari reprezentand cheltuielile de judecata ale firmei organizatoare de concerte AEG Live, pe care a dat-o in judecata in 2013, pentru moartea "regelui muzicii pop", conform Mediafax.

Avocatii lui Katherine Jackson nu au reusit sa dovedeasca vinovatia firmei AEG Live in legatura cu moartea megastarului, in 2009, iar judecatorul care a condus acel proces a decis in favoarea companiei de divertisment, in octombrie 2013, informeaza contactmusic.com.

Acuzatii au cerut apoi unui judecator sa trimita factura cu cheltuielile de judecata pe numele lui Katherine Jackson, care a depus insa o contestatie in justitie, in luna decembrie 2013. Factura depasea suma de 1,2 milioane de dolari.

Ulterior, directorii de la AEG Live si-au revizuit factura si, luni, judecatoarea Yvette Palazuelos de la Curtea Superioara din Los Angeles a emis un ordin temporar prin care o anunta pe Katherine Jackson ca trebuie sa achite noua suma. Decizia va fi finalizata dupa ce directorii de la AEG Live vor prezenta lista finala a cheltuielilor de judecata.

Kevin Boyle, avocatul familiei Jackson, intentioneaza sa analizeze acele documente finale, inainte de a decide daca va face apel.
In ciuda faptului ca a pierdut acel proces, Katherine Jackson continua sa afirme ca directorii de la AEG Live au dat dovada de neglijenta atunci cand l-au angajat pe Conrad Murray in calitate de medic personal al fiului ei.

Citeste si:
Medicul lui Michael Jackson trebuie sa plateasca fanilor "daune...
Medicul lui Michael Jackson...

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Gasit vinovat de omucidere involuntara, Conrad Murray, medicul "regelui muzicii pop", a fost condamnat in noiembrie 2011 si a fost incarcerat in Los Angeles.

Medicul american, in varsta de 60 de ani, a fost eliberat la sfarsitul lunii octombrie 2013, dupa doar doi ani din cei patru ani de inchisoare la care a fost condamnat. Pedeapsa i-a fost redusa pentru "buna purtare", iar eliberarea sa este justificata prin dorinta autoritatilor americane de a reduce numarul de detinuti din inchisorile californiene, care au devenit extrem de aglomerate.

Citeste si:
Administratorii averii lui Michael Jackson, urmariti pentru...
Administratorii averii lui...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si