Societatea Romana de Televiziune (SRTv) va finanta realizarea a sapte filme, regizate de Nae Caranfil, Florin Serban, Igor Cobileanski, Radu Gabrea, Nicolae Margineanu, Alexa Visarion si Thomas Ciulei, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul 2013.

In raport se spune ca, potrivit articolului 17 din Ordonanta Guvernului numarul 39 din 2005, pentru sustinerea productiei de film cinematografic, Societatea Romana de Televiziune trebuie sa contribuie cu o suma reprezentand 15% din veniturile proprii realizate din publicitate.

Societatea Romana de Televiziune poate opta pentru finantarea directa a productiei de filme, in conditiile respectivei ordonante, cu pana la jumatate din suma datorata Fondului cinematografic, la solicitarea producatorilor si dupa notificarea adresata Centrului National al Cinematografiei.

Totodata, Ordonanta prevede ca sumele neutilizate se vireaza in contul Fondului cinematografic pana cel mai tarziu la data de 31 martie a anului in curs, pentru anul precedent. Potrivit raportului de activitate al TVR, au inceput negocierile pentru sapte proiecte, "in baza procentului de 7,5% din incasarile obtinute din publicitate in 2013", potrivit Mediafax.

"Imaginea SRTv se va afla pe genericele unor filme de lung metraj regizate de Nae Caranfil («6.9 pe scara Richter»), Florin Serban («Box»), Igor Cobileanski («Afacerea est»), Radu Gabrea («Pianul»), Nicolae Margineanu («Poarta alba»), Alexa Visarion («Ana»), Thomas Ciulei («2+2»)", se spune in raportul TVR.

Potrivit documentului citat, SRTv a finantat, incepand din 2006 pana la sfarsitul anului 2013, aproximativ 80 de lungmetraje si scurtmetraje de fictiune, documentare si filme de animatie ale producatorilor independenti din Romania.

In raport se mai spune ca majoritatea acestor contracte au inregistrat restante la efectuarea platilor. In interiorul Casei de Productie a TVR s-au purtat negocieri cu reprezentantii producatorilor independenti pentru esalonarea platilor, evitandu-se procese in instanta.

Astfel, s-au reluat procedurile de finantare ale proiectelor castigatoare la CNC, "semnandu-se zece contracte de finantare cu producatori care au confirmat la nivel international, regizori premiati in festivalurile de profil si apreciati atat de public, cat si de presa de specialitate".

Cele zece contracte au vizat filmele: "A doua sansa", regia Geo Saizescu si Catalin Saizescu, "Doar cu buletinul la Paris", regia Serban Marinescu, "Domnisoara Christina", regia Alex Maftei, "Domnul de la curte", regia Cornel Gheorghita, "El Rumano", regia Catalin Mitulescu, "Rocker", regia Marian Crisan, "Kira Kiralina", regia Dan Pita, "Limani", regia Viorel Sergovici, "Lupu", regia Bogdan Mustata, "Toata lumea din familia noastra", regia Radu Jude, si "Silent River", regia Anca Miruna Lazarescu.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri