46% dintre persoanele din mediul urban citesc in mod constant stiri despre fotbalul romanesc in ziare si reviste, iar 43% aleg sa fie la curent cu informatiile din fotbalul international, arata datele celui mai recent Studiu National de Audienta (SNA) FOCUS realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT). Tendintele acopera perioada 2006-2013, iar universul studiului este reprezentat de populatia din mediul urban din Romania cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani. Marja de eroare este de +/-0.8%.

In ceea ce priveste vizionarea meciurilor de fotbal, 20% dintre romani aleg sa urmareasca in special meciuri de fotbal la televizor, iar 11% dintre acestea sunt femei. In acelasi timp, 58,2% dintre romani declara ca urmaresc in general meciurile de fotbal de la televizor. 32,3% dintre romani afirma ca asculta la radio emisiuni sportive, procentul celor care le prefera altui tip de continut fiind de 8,6%.

Bucurestenii, pasionati de fotbal

Studiul mai releva ca 18,3% dintre barbati si 1,7% dintre femei urmaresc in mod deosebit in ziare si reviste subiecte legate de fotbalul international. In ceea ce priveste interesul fata de fotbalul romanesc, 24,3% dintre barbati si 1,5% dintre femei urmaresc in mod special acest subiect. Procentul cel mai ridicat al celor care urmaresc in mod special informatii despre fotbalul romanesc, 14,9%, corespunde celor cu venituri personale de peste 2000 de lei. Cel mai mare interes fata de fotbalul romanesc il au bucurestenii - 16, 1% aleg informatiile despre fotbal in locul unui alt tip de continut -, urmeaza cei din muntenia - 15,1% - si banatenii, cu un procent de 12,7%.

Interesul fata de fotbal, in scadere

Studiul SNA (FOCUS) mai arata ca tendinta in ceea ce priveste interesul pentru meciuri si pentru informatiile legate de fotbal inregistreaza o scadere. Doar 12,6 % dintre romanii din localitatile cu peste 50.000 de locuitori au platit anul trecut pentru a vedea un meci, fata de 18, 6% in anul 2006. Procentul celor interesati sa urmareasca fotbal la televizor a scazut de la 47,7% in 2006 la 37,8% in 2013. De asemenea, procentul romanilor care obisnuiesc sa citeasca informatii despre fotbal in ziare si in reviste este de 20,4% in prezent, fata de 33,5% in anul 2006.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri