Ajutorul de stat pe care Guvernul vrea sa il acorde prin ordonanta de urgenta televiziunilor si radiourilor poate fi benefic atat timp cat ea este aplicata in mod egal tuturor operatorilor care produc acest tip de continut, indiferent de modul in care acesta ajunge la cetatean, informeaza IAA Romania, asociatie profesionala a companiilor din industria de marketing si comunicare.

“Prin insasi natura sa, ajutorul de stat, creeaza un avantaj competitiv selectiv si distorsioneaza libera concurenta. Selectivitatea creata prin sprijinirea unor categorii de companii din domeniul audiovizual in detrimentul altora poate crea dezechilibre majore atat in ceea ce priveste libera concurenta, poate conduce la influentarea continutului audiovizual si, in ultima instanta, la cenzura. Orice set de criterii care sa asigure transparenta si corectitudine in atribuirea unui astfel de ajutor trebuie construit pe baza masuratorilor si rezultatelor de performanta a fiecarui mijloc mass media in parte, masuratori desfasurate pe baza unor standarde internationale si agreate de toate companiile active pe piata de media si comunicare”, potrivit comunicatului IAA.

Ordonanta de Urgenta nr. 18/2015 a fost publicata ieri in Monitorul Oficial. Ordonanta prevede un fond de 15 milioane de euro pentru televiziunile care produc emisiuni informative, culturale si educative de interes public, dar criteriile de eligibilitate nu au fost facute publice. Acestea vor fi reglementate printr-o hotarare de guvern separata.

Asociatia IAA Romania este cea mai mare asociatie profesionala a companiilor din industria de marketing si comunicare, ea reprezentand interesele a peste 130 de companii – clienti, agentii de publicitate si mijloace mass media, care insumeaza peste 8.000 de angajati si afaceri de 7 miliarde de euro.

“Pe de alta parte, credem cu tarie ca orice intentie de modificare a legislatiei, indiferent de caracterul sau de urgenta, trebuie operata doar dupa largi consultari cu industria, dupa ascultarea pozitiilor tuturor partilor implicate si numai dupa analiza unor studii de impact. Orice alt mod de a conduce procesul de modificare a legislatiei: ignorarea opiniilor industriei, scurtarea timpilor necesari pentru analiza si decizie, favorizarea unei categorii de companii in defavoarea altora etc, nu poate produce decat efecte negative pentru toti cei implicati, eforturi si costuri mari, nejustificate, pentru toate partile si poate genera imaginea unui cadru legislativ netransparent, partinic si impredictibil”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri