J. K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", a obtinut pana in prezent un profit de 7.5 miliarde de lire sterline de pe urma francizei de succes, desi au trecut zece ani de la lansarea ultimului volum din saga despre baiatul vrajitor, potrivit contactmusic.com, scrie Mediafax.

Publicatia The Sun a dezvaluit ca profitul de pe urma francizei Harry Potter nu se ridica cu precizie in prezent la 7.5 miliarde de lire sterline, in schimb J. K. Rowling ar putea acumula in anii urmatori, conform predictiilor financiare, o avere estimata la 17 miliarde de lire sterline.

Castigul inregistrat de romanciera a continuat sa creasca pe masura succesului de box office al ultimelor trei ecranizari din franciza, ce se vor lansa pe parcusul anilor urmatori. Pe de alta parte, scriitoare a mai avut benefiici si din transpunerea teatrala ale celor doua dramatizari dupa saga "Harry Potter", la care se adauga venitul individual inregistrat pe site-ul personal, Pottermore.

Totodata, Rowling primeste 1 lira sterlina pentru fiecare exemplar al cartii vandut in lume. Din vanzarile exemplarelor cartii, s-a inregistrat o suma in jur de 141 de milioane de lire sterline doar in Marea Britanie si Statele Unite din anul 2008 pana in prezent, potrivit The Sun. Pe de alta parte, de-a lungul ultimilor trei ani, Rowling a castigat aprope 70 de milioane de lire sterline din vanzarea de carti in versiune electronica, prin site-ul Pottermore.

Suma exacta ce-i revine scriitoarei din acordul cu compania de productie Warner Bros ce produce filmele si jocurile video bazate pe povestea din carti este invaluita in mister, dar relatari din presa divulga faptul ca romanciera castiga un porcent mult mai mare decat media autorilor ce semneaza astfel de acorduri de productie.

Citeste si:
Averile primarilor: case, terenuri, paduri si loc de veci
Averile primarilor: case,...

Filmul "Fantastic Beasts And Where to Find Them", ce va infatisa aventuri intamplate inainte de povestea initiala a lui Harry Potter, se va lansa in noiembrie, iar expertul in marketing Mark Borkowski a declarat pentru The Sun ca potrivit estimarilor sale, fiecare parte implicata in realizarea filmului va beneficia de 600 de milioane de lire sterline, echivaland cu un total de 1.8 miliarde.

Pe de alta parte, pentru piesa de teatru "Harry Potter And The Cursed Child" ce va avea premiera curand s-au vandut in avans bilete in valoare totala de 127 de milioane de lire sterline. De asemenea franciza mai cuprinde si un parc tematic "Harry Potter" ce se va deschide la Los Angeles luna viitoare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Averea lui Isarescu: salariu mai mare, pensie si conturi noi in euro