n total, 317 tineri artisti s-au inscris la editia din 2016 a Concursului International George Enescu, cu aproape 40% mai mult decat la editia din 2014. Inscrierile s-au incheiat pe 1 iunie, iar in perioada urmatoare juriile vor face preselectia pentru a stabili lista finala a concurentilor care se vor prezenta la etapele Concursului Enescu din septembrie 2016.

„Inscrierea unui numar atat de mare de concurenti dovedeste o data in plus corectitudinea deciziei de a separa Concursul de Festivalul Enescu. Am reusit astfel sa consolidam pozitia Concursului printre competitiile internationale, sa cream o platforma mai buna pentru promovarea castigatorilor, iar acest lucru faciliteaza atragerea mai multor artisti tineri. Avand in vedere tema din acest an, consideram ca sunt 317 tineri care, pentru a-si indeplini visul de viata, au ales sa se inscrie in Concursul Enescu din 2016. Este o sursa de inspiratie pentru noi toti”, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al competitiei.

Editia 2016 a Concursului International George Enescu are loc intre 3 si 25 septembrie, iar publicul larg este invitat sa participe la oricare din etapele competitiei, precum si la recitalurile extraordinare din cadrul programului. Abonamentele si biletelesunt puse in vanzare in reteaua Eventim.

Concurentii sunt din 48 de tari, ceea ce reprezinta o alta crestere, avand in vedere ca in 2014 au fost 38 state reprezentate. Cei mai multi concurenti s-au inscris din Coreea de Sud – 71, urmata de Japonia – 33, Romania - 20, China – 19, SUA – 17, Franta – 17, Rusia – 17, Germania – 9, Marea Britanie – 8, Italia – 8, etc. S-au inscris si artisti din Afganistan (1 - pian) si Iran (2 – vioara si pian ). Repartitia candidatilor pe sectiuni este urmatoarea: 139 la vioara, 83 la violoncel, 64 la pian, 31 la compozitie.

Membrii juriilor vor finaliza preselectia pana la data de 30 iunie 2016. La fiecare sectiune vor ramane cate 50 de candidati. Castigatorii altor concursuri din cadrul Federatiei Internationale a Concursurilor de interpretare muzicala si semifinalistii editiilor precedente ale Concursului Enescu care s-au inscris conform procedurilor sunt admisi din oficiu in concurs, fara a mai trece de preselectie, potrivit regulilor competitiilor de profil.

Premiile castigatorilor vor depasi 100.000 de euro, urmand ca laureatii sa beneficieze si de un intens program de promovare, inclusiv pe scena Festivalului Enescu, in 2017.

Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viata visurilor noastre, putere care ii anima si pe tinerii concurenti sa se pregateasca, sa munceasca si sa performeze pe scena, in fata juriului si a publicului.

Cu exceptia etapei I, care va avea loc la Conservator, toate concertele se vor desfasura la Ateneu, atat etapele de concurs, cat si recitalurile. Concursul se va deschide cu o gala extraordinara, la care vor participa laureati de la editiile anterioare ale Concursului si Filarmonica “George Enescu”. Mai multe detalii despre program si bilete pot fi obtinute la acest link: http://festivalenescu.ro/events/concurs-201

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri