Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul Imedia Plus Group SA, companie ce detine platforma www.cinemagia.ro, in cadrul unei investigatii in domeniul distributiei de filme catre cinematografele din Romania.

Investigatia se refera la posibila incalcare a legislatiei in domeniul concurentei si a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene de catre Imedia Plus Group SA, de catre companiile ce distribuie direct sau indirect filme catre cinematografe din Romania, precum si de catre firmele care exploateaza cinematografele din Romania.

Investigatia vizeaza practici anticoncurentiale ce constau in impartirea de piata si fixarea de pret. In prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul in Romania sau in alte state.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiei. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Citeste si:
Este oficial: Banca Transilvania a primit undă verde pentru...
Este oficial: Banca...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri