Inainte de a prelua functia de Ministru, Corina Suteu a fost secretar de stat in cadrul aceluiasi minister, timp de cinci luni. Anterior, detinuse pozitia de director al Institutului Cultural Roman din New York, in perioada 2006-2012, din care a demisionat ca urmare a trecerii acestuia in subordinea Senatului. De numele sau se leaga si ECUMEST, organizatie dedicata profesionalizarii sectorului cultural ce a activat in perioada 1998-2008, festivalul Romanian Film Initiative si numeroase alte proiecte si initiative din domeniul cultural si creativ.

La final de mandat, Corina Suteu a acceptat propunerea wall-street.ro de a realiza bilantul principalelor realizari ale Ministerului Culturii, de a povesti care au fost dificultatile si dezamagirile pe care le-a intampinat si de a detalia ce masuri ar fi luat in continuare, daca ar fi avut timpul si resursele necesare.

“Este foarte greu sa pornesti multe initiative, sa iti setezi obiective extrem de ambitioase atunci cand ai un timp atat de mic la dispozitie, un aparat administrativ invechit, cu o practica profesionala uzata, depasita si resurse umane dezobisnuite sa lucreze eficient. Ceea ce pot constata la final de 2016 sunt asimetria, dezechilibrul si nepotrivirea dintre planificare si realizare”.

Cititi integral interviul exclusiv cu Corina Suteu despre retrospectiva unui an de mandat in guvernul Ciolos, in Wall-Street PRO.

Sursa foto: Adi Bulboaca