In Romania se afla una dintre ultimele mari paduri de fagi din Europa. Este vorba despre parcul National Domogled Valea Cernei, care a ajuns si in presa internationala. Nu este cazul sa ne bucuram, pentru ca jurnalistii BBC au scris despre defrisarile masive din aceasta zona: doar jumatate din padure se afla sub protectia UNESCO, restul fiind supusa defrisarilor extreme si necontrolate care au loc in zona.

ONG-ul „Agentul Verde” a surprins cum se doboara copacii intr-una dintre padurile din parc. In cadrul unei discutii dintre activistii pentru mediu si cei care pun la pamant hectare intregi de paduri, ultimii si-au "scuzat" comportamentul pe motiv ca "e pacat sa ramana lemnul ala acolo, in loc sa fie valorificat".

In zece ani, padurea ar putea disparea cu totul, se mentioneaza in reportaj.

Vezi si: Senatul a adoptat un proiect care permite defrisarile in zonele cu paduri virgine

Jurnalistul BBC Nick Thorpe a venit in Romania pentru a vedea cu ochii lui cum se taie padurile. Concluzia?

„Cu cat intri mai adanc in acest parc, cu atat devine mai evidenta defisarea. Tot parcul pare a fi o zona pentru defrisare. Ne-am oprit sa vedem acesti fagi proaspat taiati. Acesta pare sa fi fost mai mult de 200 de ani”, spune el.

La stanga si la dreapta, drumurile forestiere, paraiele si potecile parcului National Domogled Valea Cernei sunt pline de cioturi, busteni, lemn abandonat, arbori tineri si batrani, macelariti deopotriva, arata Digi24.

Masacrul din padurile din Romania se vede cu ochiul liber, dar mai ales in statistici. Din doua milioane de hectare de paduri virgine mai avem acum putin peste 100.000.

Sursa foto: Dobos Bella Noemi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri