[Infografic] Tarile cu cele mai ieftine abonamente Netflix dupa scumpirile de anul acesta

Netflix a marit semnificativ pretul abonamentelor la inceputul acestui an, iar romanii platesc in momentul de fata la fel de mult ca germanii, francezii sau locuitorii celorlalte state din vestul Europei. In schimb, cele mai ieftine abonamente Netflix sunt platite de sud-americani, in Columbia, de exemplu, costul abonamentului lunar fiind de 5,4 dolari.

Pentru realizarea articolului a fost luat in calcul pretul celui mai ieftin abonament Netflix disponibil (abonament minim/basic).

In ianuarie 2019, pretul abonamentelor Netflix a fost marit cu procente cuprinse intre 13 si 18%, in functie de regiune si tipul de abonament. Aceasta a fost cea mai mare scumpire a abonamentelor Netflix de cand serviciul de streaming a fost lansat cu 12 ani in urma. Ultima scumpire avusese loc in octombrie 2017. In Romania, abonamentele Netflix nu s-au scumpit la inceputul acestui an.

Cel mai scump abonament Netflix este in Elvetia, acolo unde o luna costa echivalentul in franci a 11,9 dolari. Urmeaza tarile scandinave, cu abonamente cuprinse intre 9,5 si 11,8 dolari.

Americanii platesc 8,99 dolari/luna, nivel aproape identic celui practicat in tarile UE, asta desi libraria de filme si seriale Netflix disponibila este semnificativ mai bogata in SUA. In Romania si majoritatea tarilor UE, abonamentul Netflix costa 8,97 dolari.

Citeste si:
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Netflix nu vrea să îți mai ia...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Netflix isi stabileste preturile in functie de specificul fiecarei tari, precum si in functie de costul pe care trebuie sa il plateasca pentru serialele difuzate in respectiva tara.

Regula de baza este insa aceea ca Netflix prefera mai degraba sa aplice un pret mare atunci cand intra intr-o piata noua, deoarece este mai usor sa mentina un pret mare decat sa mareasca pretul abonamentelor deja existente, se arata intr-un rapot al firmei britanice de cercetare Bernstein, citat de qz.com.

Exista insa si cazuri specifice, precum in Japonia, de exemplu, acolo unde Netflix a patruns dupa rivalii de la Hulu. Netflix a decis sa ceara mai putin pentru abonamentele minim si standard in Japonia, insa a mentinut ridicat pretul abonamentelor premium, reusind astfel sa ramana competitiv si sa acopere pierderea abonamentelor ieftine cu banii proveniti din abonamentele premium.

Citeste si:
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Coronavirus: Youtube reduce...

Pretul minim al abonamentului Netflix in Japonia este de 7,16 dolari, cu 20% mai putin decat in Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri