Netflix a majorat prețurile abonamentelor pentru unele planuri de streaming în Statele Unite, Marea Britanie și Franța. În plus, platforma de streaming spulberat așteptările privind numărul de noi clienți, contrazicându-i pe cei care prevesteau prăbușirea platformei după schimbările ce au interzis împărțirea gratuită a contului cu prietenii.

Acționarii Netflix au fost extrem de mulțumiți de ultimele anunțuri, ceea ce a dus la o creștere de 13% a acțiunilor companiei, scrie Reuters.

Netflix a majorat prețul din SUA al planului său premium fără reclame cu 3 dolari pe lună, la 22,99 dolari. Costul pentru premium a crescut cu 2 lire sterline, la 17,99 lire sterline în Marea Britanie și cu 2 euro, la 19,99 euro în Franța.

Românii plătesc pentru un abonament Netflix 5 euro (un singur utilizator) / 10 euro (2 utilizatori) / 12 euro (4 utilizatori).

Aproape 9 milioane de abonați s-au alăturat Netflix în întreaga lume în trimestrul al treilea, depășind previziunile analiștilor de pe Wall Street, care estimau 6 milioane. Netflix a declarat că se așteaptă la un număr similar de noi abonamente în ultimele 3 luni ale anului 2023.

Performanța înregistrată de companie a arătat că Netflix prosperă în ciuda tensiunilor de privind greva scenariștilor de la Hollywood care a închis o mare parte din producția americană. Netflix realizează multe dintre emisiunile și filmele sale în străinătate, acestea fiind cele care au adus cei mai mulți noi utilizatori pe platformă.

Sursa foto: Netflix / Breaking Bad

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri