Abonamentele Netflix au fost ieftinite în peste 30 de țări, compania încercând să convingă mai mulți utilizatori să aleagă platforma în detrimentul unor competitori precum Disney+, HBO Max, SkyShowtime sau Amazon Prime Video.

În România, prețul abonamentului standard a fost redus de la 8 la 5 euro luna aceasta. De notat însă că acest abonament poate fi folosit pe un singur dispozitiv și nu include rezoluție HD.

Prețurile au fost reduse în anumite părți din Asia, Europa, America Latină, Africa subsahariană și Orientul Mijlociu, scrie BBC.

„Abonații Netflix nu au avut niciodată mai multe opțiuni când vine vorba de divertisment”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru BBC.

Printre țările în care tarifele au fost reduse se află Malaezia, Indonezia, Thailanda, Filipine, Croația, Venezuela, Kenya și Iran. Reducerile se aplică anumitor planuri tarifare, în unele cazuri costul abonamentelor scăzând la jumătate. În Marea Britanie și SUA prețurile nu au fost reduse.

„Explorăm mereu modalități de a îmbunătăți experiența membrilor noștri. Putem confirma că actualizăm prețurile planurilor noastre în anumite țări”, a spus un purtător de cuvânt al Netflix.

Netflix, care operează în peste 190 de țări, s-a confruntat cu o concurență tot mai mare din partea rivalilor de streaming, inclusiv Amazon, HBO și Disney.

Vara trecută, Netflix a dezvăluit că a pierdut aproape un milion de abonați între aprilie și sfârșitul lunii iunie. Pentru a compensa scăderea numărului de utilizatori de anul trecut, compania vrea să îi forțeze pe cei care folosesc același cont să plătească în plus. Compania încă nu a dechis exact și cum va face acest lucru.

Inițial, compania a postat un nou set de reguli și a început să testeze metode de taxare a utilizatorilor cu 3 dolari (aproximativ 15 lei) atunci când cineva din afara casei accesează contul. Totuși, ca urmare a criticilor dure din partea utilizatorilor, Netlifx a făcut un pas înapoi câteva zile mai târziu și a modificat o parte din reguli.

În momentul de față nu este clar care va fi decizia finală a Netflix cu privire la taxarea celor care vor să permită accesul la cont altor membri din familie sau prietenilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri