Netflix a estimat că peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume folosesc serviciul folosindu-se de parola altcuiva. Pentru a-și mări veniturile și a compensa scăderea numărului de utilizatori de anul trecut, compania vrea să îi forțeze pe cei care folosesc același cont să plătească în plus. Verificați mai jos toate detaliile de care aveți nevoie cu privire la partajarea unei parole pe Netflix.

Netflix a început să testeze metode de taxare a utilizatorilor cu 3 dolari (aproximativ 15 lei) atunci când cineva din afara casei accesează contul. Metoda a fost deja aplicată în mai multe țări din America Latină în 2022.

Comedia românească Teambuilding și serialul original Wednesday sunt două dintre producțiile cele mai vizionate pe Netflix România în luna ianuarie.

Cine poate folosi un cont Netflix?

Conturile Netflix încă pot fi împărțite cu alte persoane, dar numai de către cei care locuiesc în aceeași casă. Pentru a te asigura că dispozitivele tale sunt asociate cu locația ta principală, Netflix le cere acum utilizatorilor să se conecteze la Wi-Fi din locația principală, să deschidă aplicația sau site-ul Netflix și să vizioneze ceva cel puțin o dată la 31 de zile.

Mai poți partaja Netflix cu cineva care nu locuiește cu tine?

Nu, conturile sunt menite să fie folosite doar într-o singură gospodărie. Netflix va cere utilizatorilor care încearcă să se conecteze la contul tău în altă parte să își deschidă propriul cont. Între timp, Netflix le va bloca acestora accesul la cont.

Netflix NU va începe să debiteze automat deținătorii de cont ale căror parole sunt folosite în afara casei lor

Se pot salva profilurile celorlalți utilizatori de pe contul tău de Netflix?

Da, Netflix oferă utilizatorilor o funcție de transfer de profil care le va permite să-și migreze recomandările de seriale/filme, istoricul vizionărilor și multe altele în propriul cont dacă decid să creeze unul. Acest lucru le va oferi celor care partajează parole posibilitatea de a-și păstra profilul dacă își deschid propriul cont de Netflix.

Mai poți folosi Netflix în timp ce călătorești?

Conectarea la Netflix în afara propriei case poate duce la blocarea dispozitivului în uz de la Netflix. Acest lucru vă te poate împiedica să te conectezi la dispozitive noi în timpul călătoriei, dar Netflix a conceput o soluție.

Utilizatorii care călătoresc și doresc să folosească Netflix pe un televizor inteligent al hotelului, laptopul companiei etc. pot solicita un cod temporar atunci când se conectează. Acest lucru le va oferi acces la contul lor timp de șapte zile consecutive.

Cum poți împiedica Netflix să-ți blocheze dispozitivele?

Conectarea la rețeaua Wi-Fi de acasă cel puțin o dată la 31 de zile pe dispozitivele tale le va face „dispozitive de încredere”, pe care Netflix le va aminti și le va lăsa deblocate.

Dacă dispozitivul tău a fost blocat incorect, va trebui să contactezi Netflix pentru a-l debloca.

Cum va ști Netflix dacă nu ești acasă/locația principală?

Netflix folosește informații precum adrese IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea contului pentru a determina dacă un dispozitiv conectat la contul dvs. este conectat la locația dvs. principală.

Dacă dispozitivul este folosit în afara casei tale de către cineva neautorizat, vă puteți conecta la cont și vă puteți deconecta de pe toate celelalte dispozitive, apoi vă puteți schimba parola.

Câte dispozitive vă va permite Netflix să utilizați simultan într-o singură locație?

Aici depinde de ce tip de abonament Netflix ai:

De bază cu publicitate De bază Standard Premium
5,49 euro (1 dispozitiv) 7,99 euro (1 dispozitiv) 12,99 euro (2 dispozitive) 17,99 euro (4 dispozitive)

Toate detaliile sunt disponibile și în secțiunea Help Center a Netflix.

Opțiunea Netflix de ”extra members”, prin care platforma de streaming taxează pentru utilizatori suplimentari, va fi introdusă cândva în primele trei luni ale anului 2023, însă data exactă nu se știe momentan.

Anunțul a fost făcut de directorii companiei, care încearcă de anul trecut să pună capăt împărțirii contului de Netflix cu prietenii sau rudele.

Oficlaii Netflix se așteaptă la o scădere a audienței pe termen scurt, dar spune că aceasta își va reveni, așa cum s-a întâmplat în țările unde a fost introdusă, pentru testare, opțiunea ”Extra Members”. Este vorba despre Peru, Costa Rica și Chile. Ulterior, ea a fost lansată și în alte țări din America Centrală și de Sud.

Sursa foto: Netflix

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri