Netflix a început să le trimită utilizatorilor mail-uri prin care le propune să facă profiluri noi pentru cei cu care împart un cont pe platforma de streaming.

Potrivit Fox10, numeroși utilizatori din Statele Unite au primit mesaje de la Netflix prin care li se sugerează să își ”transfere profilul”. Practic, este vorba de o opțiune care-ți permite să-ți copiezi istoricul de filme și seriale urmărite și preferințele (chiar și imaginea de profil) de pe un cont pe care-l împarți cu alți utilizatori pe un alt cont nou, independent, pe care îl faci doar pentru tine. Evident, este nevoie de acceptul titularului primului cont și nu se transferă și datele de plată.

Ce trebuie să faci dacă ai primit mail de la Netflix să-ți transferi profilul

De asemenea, mailul nu implică faptul că utilizatorul e obligat să facă transferul de profil. Neflix urmează să introducă și varianta împărțirii unui cont cu alți utilizatori, dar cu un cost suplimentar de aproximativ 15 lei.

Practic, Netflix vrea să îi stimuleze pe utilizatorii care împart un cont să renunțe și să își facă propriile abonamente, simplificând procesul, astfel încât să nu-și piardă preferințele. Nu contează, de asemenea, dacă noul abonament este premium sau noua variantă de abonament Netflix, mai ieftină, care vine cu reclame (circa 4-5 minute de publicitate pe oră).

Compania a prezentat noua opțiune de transfer al profilului și pe blogul oficial Netflix, spunând că aceasta ”păstrează constantă experiența de vizionare”. Este, de fapt, prima mișcare vizibilă făcută de Netflix în războiul cu utilizatorii care împart un cont la mai multe adrese. Există la ora actuală inclusiv site-uri care oferă celor care nu vor să plătească abonamentul integral posibilitatea de a se ”combina” la un cont.

De ce nu te mai lasă Netflix să împarți contul cu alți utilizatori

Strategia gigantului streaming-ului s-a schimbat din cauza scăderii dramatice a numărului de abonați la începutul acestui an. Reprezentanţii companiei au estimat că 2022 va fi încheiat de către concurenţi cu pierderi operaţionale combinate de "cu mult peste 10 miliarde de dolari", comparativ cu profitul operaţional anual aşteptat al Netflix, între 5 şi 6 miliarde de dolari.

Citește și: Taxa Netflix intră în vigoare în România. Ce presupune și cât vor plăti serviciile de streaming

Scăderea de popularitate a Netflix vine pe fondul creșterii altor platforme de streaming ca Disney Plus sau HBO GO, dar și al contextul ridicării restricțiilor COVID-19 și reducerii numărului de utilizatori care lucrau de acasă. În România, numărul persoanelor ce au un abonament la Netflix este de circa jumătate de milion.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri