Procesul prin care Netflix a oprit posibilitatea de împărțire a contului cu mai multe persoane s-a extins în noi țări la începutul acestui an, iar urmările nu au întârziat să apară: unele informații fac referire la peste 1 milion de utilizatori spanioli care ar fi renunțat la conturi în primele luni.

Spania, Canada și Noua Zeelandă au fost printre noile țări incluse de Netflix în programul privind interzicerea împărțirii gratuite a contului cu alte persoane. Conform Bloomberg, care citează un raport Kantar, peste 1 milion de utilizatori spanioli au părăsit platforma după aplicarea noilor reguli privind împărțirea contului.

Cu toate că acestea ar putea părea vești bune pentru competitorii Netflix, publicația Techradar.com scrie că Netflix se aștepta ca o parte dintre utilizatori să renunțe la conturi, însă mizează pe faptul că este doar o „despărțire temporară” și că utilizatorii o să se întoarcă pe platformă după ce se mai liniștesc apele.

Publicația internațională aduce în discuție situația din America de Sud, unde Netflix a impus aceste reguli în 2022 și unde s-a lovit de aceleași reacții: mai mulți utilizatori care au renunțat la conturi. Se pare însă că reprezentanții companiei ar susține că în cele din urmă au observat o creștere a numărului de abonați și de membri suplimentari care s-au înscris pe platformă, după ce furia inițială a internauților a dispărut și lucrurile s-au calmat.

Șeful companiei de streaming a anunțat că va introduce noi măsuri, la nivel global, care vor bloca utilizatorii ce foloseau un cont comun, plătind o singură factură lunară. Modificările vor avea loc la o dată din intervalul aprilie - iunie (T2) 2023.

Astfel, cei care nu locuiesc în aceeași casă și vor să folosească un cont comun de Netflix vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară, estimată la 3 lei/utilizator (15 lei/lună).

Scopul declarat al Netflix este de a converti utilizatorii care acum folosesc gratis un cont, în utilizatori plătitori. Compania va bloca dispozitivele (după o anumită perioadă de timp) care încearcă să acceseze un cont Netflix fără a plăti în mod corespunzător.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri