Netflix a scumpit în weekend abonamentele pentru serviciul de streaming în SUA și Canada. Compania nu a anunțat oficial scumpiri și în alte țări, dar în general tendința este urmată și în celelalte regiuni în care serviciul de streaming este disponibil.

În SUA, cel mai ieftin abonament Netflix va costa 10 dolari/lună, față de 9 dolari/lună până acum câteva zile. De asemenea, cel mai scump abonament Netflix (4K) se scumpește de la 18 la 20 dolari/lună.

Românii plătesc în prezent echivalentul a 9 dolari pentru cel mai ieftin abonament Netflix și 13,75 dolari pentru cel mai scump abonament.

Scumpirile vor fi efectuate ”gradual”, Netflix promițând că va anunța fiecare abonat cu 30 de zile înainte ca acestea să devină efectiv.

Prețurile abonamentelor Netflix din Infografic sunt cele dinaintea scumpirilor din weekendul tocmai încheiat.

”Actualizăm lista de prețuri pentru a putea să oferim în continuare o varietate mare de soluții pentru divertisment. Suntem conștienți de faptul că oamenii au mai multe opțiuni ca niciodată când vine vorba despre divertisment, dar ne asumăm misiunea de a livra o experiență chiar mai bună pentru abonații noștri”, au declarat reprezentanții Netflix, citați de CNN.

Motivul pentru care Netflix scumpește abonamentele este unul destul de simplu: compania a cheltuit miliarde de dolari pe conținut nou, iar potențialul de atragere de noi clienți este unul mult mai mic decât acum câțiva ani, când piața nu era încă saturată.

Netflix își stabilește prețurile în funcție de specificul fiecărei țări, precum și în funcție de costul pe care trebuie să îl plătească pentru serialele difuzate în respectiva țară.

Regulă de baza este însă aceea că Netflix preferă mai degrabă să aplice un preț mare atunci când intră intr-o piață nouă, deoarece este mai ușor să mențină un preț mare decât să mărească prețul abonamentelor deja existente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri