Austria oferă transport public gratuit, timp de un an, persoanelor care își tatuează pe corp numele legitimației de călătorie locală – ”KlimaTicket”, scrie Insider.com.

Austria a introdus pentru prima dată KlimaTicket în octombrie 2021 pentru a promova transportul public ca "alternativă ecologică la transportul individual motorizat".

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a declarat că transportul rutier este cea mai mare sursă de emisii de carbon, iar țara își propune să reducă utilizarea mașinilor private cu 16% până în 2024.

Un salon de tatuaje mobil a apărut la diferite evenimente din Austria în această vară, afișând un banner pe care scrie: "Acțiune care îți intră pe sub piele".

Contul oficial de Instagram al KlimaTicket a promovat un astfel de eveniment într-o postare din iulie, înaintea unui festival de muzică local. Postarea a inclus un infografic care prezintă diferite ilustrații de tatuaje, inclusiv un vagon de tren cu cuvântul "KlimaTicket" în față și o gură care ingerează o pastilă pe care scrie "klima".

Ministrul austriac al mediului, Leonore Gewessler, a susținut campania participând la Festivalul Frequency și purtând un tatuaj fals. Pe tatuaj scria: "Gewessler preia conducerea". Într-un al doilea videoclip pe care ministrul l-a postat despre campanie, utilizatorii au lăudat dar au și criticat campania.

Sursa foto: Shutterstock / Art Konovalov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri