Abonamentele la Netflix sunt din nou în centrul atenției după ce compania a retras de pe secțiunea Help Center (Asistență) disponibilă în America de Nord noul set de reguli menite să facă imposibilă împărțirea gratuită a contului cu familia și prietenii. Astfel, compania a publicat noi reguli care momentan sunt disponibile doar pentru utilizatorii din Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, dar care, cel mai probabil, se vor aplica la un moment dat și în România. Cea mai importantă: fiecare prieten care îți accesează contul te va costa echivalentul a 27 lei/lună.

Regulile sunt foarte asemănătoare cu cele postate (și retrase ulterior) acum o săptămână de Netflix și care au atras numeroase reacții negative de la utilizatori.

Cea mai mare schimbare este omiterea clară a oricărei mențiuni despre blocarea dispozitivelor. Regulile care au apărut în mod eronat pe secțiunea Help Center prevedeau că utilizatorii ar trebui să se conecteze la Netflix cu dispozitive pe rețeaua Wi-Fi de acasă la fiecare 31 de zile, în caz contrar accesul acestor dispozitive la Netflix urmând să fie blocat.

Noile reguli, care au fost postate de Netflix ca blog pentru a evita crearea haosului de săptămâna trecută, precizează în continuare că utilizatorii vor trebui să stabilească o locație principală. Pentru a face acest lucru, utilizatorii vor trebui să se conecteze la rețeaua Wi-Fi de acasă cu dispozitivul lor, apoi să solicite un e-mail de verificare de la Netflix, care va fi trimis la adresa de email asociată celui care deține abonamentul Netflix. Serviciul de streaming va cere în continuare utilizatorilor să acceseze platforma de pe rețeaua Wi-Fi de acasă la fiecare 31 de zile pentru a fi considerată o locație principală, dar dispozitivele nu riscă să fie blocate conform noilor reguli publicate.

De asemenea, Netflix va fi mai permisiv cu utilizatorii care călătoresc des, una dintre preocupările pe care mulți utilizatori și-au exprimat-o săptămâna trecută. Serviciul spune că regulile sale vor permite membrilor să „vizioneze cu ușurință Netflix pe dispozitivele lor personale sau să se conecteze la un televizor nou, cum ar fi la un hotel”. Netflix nu a oferit detalii complete despre cum se va realiza acest lucru, dar un sistem de e-mail de verificare similar cu procesul de înregistrare a unei locații principale pare să facă parte din proces.

Pe pagina Centrului de ajutor canadian, Netflix afirmă: „Pentru membrii cu case secundare sau care călătoresc frecvent, deschideți aplicația Netflix pe dispozitivul(ele) mobil(e) în timp ce sunteți conectat la rețeaua Wi-Fi în locația dvs. principală o dată pe lună și apoi când ajungi la a doua locație.”

Cât te costă fiecare prieten pe care îl lași să folosească contul tău de Netflix

Cea mai importantă regulă nouă din anunț este procesul prin care cei care dețin abonamentul Netflix vor putea adăuga utilizatori suplimentari la cont, plătind în plus o taxa lunară. Astfel, noul utilizator ar avea propriile informații de conectare distincte, dar serviciul său ar fi plătit de titularul de cont la o rată redusă față de prețul standard de abonament. Această funcție este disponibilă numai pentru utilizatorii planurilor Standard sau Premium. În Canada, un abonament Netflix la planul Standard costă 16,49 CAD (56,1 lei) pe lună, iar adăugarea unui utilizator suplimentar costă 7,99 (27,2 lei).

Netflix nu a anunțat când vor fi disponibile noile reguli pentru alte țări, precum România sau SUA, dar este destul de probabil ca și țara noastră să aibă parte de reguli similare celor din Spania sau Canada (prezentate mai sus).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri