Ajuns la cea de-a treia editie, Afterhills, festivalul de muzica din Iasi ce se desfasoara in weekendul 30 august - 1 septembrie, devine festival deaf accessible. Din dorinta de a le oferi tuturor participantilor bucuria muzicii, organizatorii aduc in scena interpreti mimico-gestuali, care vor canta prin gesturi muzica unor artisti nationali.

Festivalul din inima Moldovei, care a avut anul acesta un concept nou, ce a presupus 2 weekenduri de distractie, a incheiat cu entuziasm primul weekend, cunoscut mai ales ca #dici. Festivalierii au petrecut pana in zori de zi pe ritmuri de trap, EDM sau trance, puse in scena de nume sonore din muzica romaneasca si internationala. Primul weekend a adus la Dobrovat peste 60.000 de vizitatori, din tara si din strainatare, cel mai mare numar fiind inregistrat in ultima zi, la concertul sustinut de Rita Ora. Alaturi de Rita Ora, si DJ-ii Sam Feldt si R3HAB, precum si trupa Carla's Dreams au stabilit recorduri la scena principala.

Totodata, peste 50 de producatori, dintre care 60% locali, sunt cei care pun la dispozitia participantilor o gama larga de produse, atat din zona de food & drinks, cat si articole vestimentare, accesorii sau amintiri personalizate.

Dupa un sfarsit de saptamana in care oamenii s-au distrat pana dimineata, zilele acestea este in plina desfasurare Happy Week #divara, marcat de activitati relaxante, de vacanta. Zilnic, sute de persoane participa la cinema in aer liber, spectacole de stand-up comedy, petreceri private sau, pur si simplu, vin sa se destinda si sa admire apusul.

Al doilea weekend inscrie Afterhills pe lista festivalurilor deaf accessible

Dupa un Happy Week relaxant, cel de-al doilea weekend, #dicinu, se pregateste sa incante prin atmosfera chill creata de artisti si trupe care vor concerta live, completata de workshop-uri si arte vizuale.

Insa vestile bune nu se opresc aici! In contextul in care festivalurile de muzica din Romania inregistreaza o crestere semnificativa de participanti, de la o editie la alta, Afterhills se alatura partenerilor sai de la Mega Image si Mastercard in acest proiect, cu scopul si dorinta de a oferi sanse egale tuturor de a se bucura de muzica. Astfel, in cel de-al doilea weekend, trupele Les Elephants Bizarres, Subcarpati si Suie Paparude, precum si solistul Jurjak vor avea alaturi de ei pe scena interpreti mimico-gestuali, care le vor transpune versurile in gesturi si mimica.

„Ne-am dorit sa le oferim tuturor posibilitatea de a se bucura de muzica. Suntem incantati ca, alaturi de partenerii nostri Mega Image si Mastercard, putem aduce pe scena interpreti mimico-gestuali, care ne vor ajuta sa punem in aplicare acest proiect”, a declarat Ovidiu Biber, cofondator Afterhills.

Afterhills este cel mai tanar festival de muzica de anvergura din Romania, desfasurat in judetul Iasi, fiind cel mai mare si important festival din regiunea Moldova. Ajuns la cea de-a treia editie, festivalul vine cu schimbari marete, desfasurandu-se pe perioada a doua weekend-uri, completate de Happy Week.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri