Un raport de control al Curtii de Conturi realizat la TVR in 2018 a relevat cinci abateri legate de modul in care conducerea televiziunii publice a gestionat fondurile institutiei, potrivit unui comunicat al presedintelui Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, care prezinta si raportul Curtii.

Cele cinci abateri au legatura cu plata unor contracte de drepturi de autor, cu organizarea Cerbului de Aur ori cu decontarea de la bugetul de stat a unor cheltuieli.

Gigel Stirbu ii cere demisia sefei TVR pentru abaterile constatate de Curtea de Conturi: ”Va cer demisia si sa raspundeti in fata legii pentru abaterile de neacceptat comise la conducerea Televiziunii Publice. Ati abuzat de banii romanilor si ati injosit jurnalistii TVR intr-un mod meschin, fara sa aveti vreo limita”, arata acesta intr-un comunicat de presa.

Cele mai importante aspecte semnalate de Curtea de Conturi in raportul privitor la TVR:

1. Incheierea unor contracte de drepturi de autor s-a realizat ulterior perioadei in care trebuia efectuata prestatia, cu intarzieri ajungand pana la 70 de zile

2. Incheierea unor contracte de cesiune de drepturi de autor pentru artistii reprezentati de catre agentia Global Records SRL pentru recitalurile de la Cerbul de Aur, care includ costuri reprezentand transport, cazare si mese, al caror cuantum nu a fost arpobat prin hotararile Comitetului Director. In baza acesto contracte s-au efectuat plati din alocatii bugetare in suma de 11.365 lei, direct agentiei, fara a exista documente justificative care sa ateste realitatea prestatiei privind transportul, cazarea si mesele.

3. Conducerea TVR nu a tinut seama de sursele de finantare stabilite prin documentatiile intocmite cu ocazia achizitiilor publice efectuate pentru desfasurarea evenimentului. Astfel, desi sursa de finantare a unor cheltuieli a fost indicata ca fiind sursele proprii, iar platile au fost ralizate efectiv din acestea, ulterior conducerea TVR a solicitat deschiderea de credite bugetare si recuperarea sumelor respective de la bugetul statului.

4. Incheierea unor contracte de cesiune de drepturi de autor pentru artistii de la Cerbul de Aur, suportate din fonduri publice, in conditiile nerealizarii unei bune gestiuni financiare a fondurilor publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri