"Zece negri mititei", bestseller-ul Agathei Christie, își schimbă numele

"Zece negri mititei", bestseller-ul Agathei Christie, vândut în peste 100 de milioane de exemplare, își va schimba numele și va apărea într-o versiune revizuită în Franța. Romanul se va numi "Erau zece”, a anunțat James Prichard, strănepotul scriitoarei, la postul de televiziune RTL, potrivit Hotnews.ro.

Cu zeci de adaptări pentru film și televiziune, romanul polițist a fost scris în 1938 de Agatha Christie și publicat în Franța în 1940, titlul original fiind "10 Little Niggers". În roman, cuvântul "negru” este folosit de 74 de ori.

De ce a decis strănepotul Agathei Christie să redenumească romanul? James Prichard a amintit despre controversa generată de clasicul "Pe aripile vântului”, film retras de pe platforma HBO Max pentru a fi "contextualizat”, odată cu protestele antirasiste din SUA.

"Când a fost scrisă cartea, limbajul era diferit, erau folosite cuvinte uitate acum. (...) Opinia mea este că Agathei Christie (...) nu i-ar fi plăcut ca cineva să fie rănit de vreun rând de-al său. Astăzi, din fericire, putem repara (...) Pentru mine are sens: nu aș vrea ca un titlu să distragă cuiva atenția de la ceea ce are de făcut. Dacă doar o persoană ar simți asta, ar fi prea mult. Nu mai trebuie folosiți termeni care ar putea răni: aceasta este pe care trebuie să o avem în 2020", a afirmat strănepotul Agathei Christie.

Citeste si:
Românul care a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea
Românul care a inventat un...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: wikipedia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri