O mamă din Germania a avut o surpriză de-a dreptul neplăcută după ce l-a lăsat pe fiul ei de 7 ani să joace un joc pe telefonul ei mobil, scrie DPA, preluat de Agerpres.

Băieţelul a cheltuit 2.753,91 de euro (3.314 dolari) pe achiziţii în aplicaţia jocului, potrivit unei declaraţii a centrului de consiliere a consumatorilor din landul din Saxonia Inferioară, dată publicităţii pentru a marca marţi Ziua internetului mai sigur.

Mama îi dăduse copilului permisiunea de a juca jocul online, dar şi acces la un voucher cu o sumă mică de credit de cheltuit. Ceea ce a uitat însă a fost că, din păcate, cardul său de credit era ataşat contului cu care se loga în aplicaţii.

Băieţelul a continuat să joace jocul în secret, se indică în declaraţia menţionată.

Potrivit lui Kathrin Koerber, expert juridic în cadrul centrului pentru consilierea consumatorilor, legislaţia germană permite copiilor să facă achiziţii fără permisiunea părinţilor în limitele banilor de buzunar - astfel încât, în astfel de cazuri, merită contestată factura venită mamei.

În urma unei scrisori trimise companiei, aceasta din urmă a renunţat la cea mare parte a facturii venite pe numele mamei, respectiv la 2.654,31 euro, a adăugat Koerber.

Ea a menţionat că în special în timpul lockdown-ului, părinţii le-au lăsat copiilor smartphone-urile lor pentru a-i ţine ocupaţi, însă a avertizat încă o dată părinţii să îşi verifice setările înainte de a face acest lucru.

Ziua internetului mai sigur, marcată marţi, este un eveniment anual destinat creşterii gradului de conştientizare cu privire la aspecte precum hărţuirea cibernetică, reţelele de socializare şi identitatea digitală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri