Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Municipalitatea se află într-un impas financiar, menţionând că în urma rectificării bugetare la nivel naţional "municipiul Bucureşti a primit zero lei", în condiţiile în care doar Primăria Capitalei a cheltuit în această perioadă de criză sanitară 10 milioane de euro, scrie Agerpres.

"În urma rectificării bugetare la nivel naţional, municipiul Bucureşti a primit zero lei, în condiţiile în care doar Primăria Capitalei a cheltuit în această perioadă de criză sanitară 10 milioane de euro, reducând sau anulând alte proiecte care, de asemenea, erau necesare Capitalei. Faptul că am putut să cheltuim aceşti bani pentru bucureşteni este un lucru bun, lucrul rău este acela că nu mai sunt bani (...). Am făcut solicitări pentru a ni se acorda posibilitatea, deci a ni se aproba să putem contracta un împrumut de la Trezorerie sau de la băncile comerciale. Încă suntem în aşteptarea acestui acord din partea centralei care acordă astfel de aprobări pentru toate autorităţile publice locale. Suntem într-un impas financiar, dar nu vrem să abdicăm", a spus Firea, în şedinţa CGMB de joi.

Ea a menţionat că Municipalitatea nu poate să îi lase pe oameni "fără hrană, fără medicamente, fără aprovizionarea şi dotarea spitalelor", acestea fiind "servicii vitale".

"Ca un prim pas în aşteptarea şi a unor măsuri constructive din partea Executivului, vom face relocări în cadrul aparatului propriu, în special pentru ASSMB (...) şi, de asemenea, pentru Direcţia noastră generală de asistenţă socială, care trebuie să primească urgent 2 milioane de euro, deoarece asigură masă caldă sau produse de strictă necesitate pentru mii de beneficiari din Municipiul Bucureşti. Nu putem să-i lăsăm pe oameni fără hrană, fără medicamente, fără aprovizionarea şi dotarea spitalelor. Acestea sunt servicii esenţiale, sunt servicii vitale şi efortul nostru de astăzi al meu e de a vă explica şi de a va propune, dar al dumneavoastră e de a vota. Sunt convinsă că veţi înţelege că menirea noastră aceasta este - să venim în sprijinul populaţiei", le-a spus Firea consilierilor generali, referitor la proiectul de rectificare bugetară de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Ea a menţionat că un alt proiect de pe ordinea de zi se referă la posibilitatea ca DGASMB să poată să achiziţioneze teste şi servicii de prelevare şi de diagnosticare legat de COVID-19 pentru seniorii şi persoanele fără adăpost din centrele sale.

Firea a precizat că un alt punct de pe ordinea de zi vizează achiziţia unui aparat de testare Real Time PCR în beneficiul Spitalului de copii "Victor Gomoiu".

"Până acum, toţi copiii care ajungeau la acest spital erau nevoiţi să aştepte împreună cu cadrele medicale şi părinţii circa 2-3 zile, până se urma circuitul stabilit la acest moment şi anume testarea şi aşteptarea rezultatului de la cele două spitale de boli infecţioase şi tropicale - Victor Babeş şi Matei Balş - în circuitul organizat deja de către DSP, aşteptând la coadă, la rând, după persoanele din carantină, după persoanele care sunt simptomatice, după contacţi", a explicat edilul.

Firea a spus, referitor la un alt proiect, că este necesară dezvoltarea activităţilor Centrului pentru Seniori din Municipiul Bucureşti, menţionând că au fost distribuite persoanelor care au sunat pachete cu alimente de bază, măşti, mănuşi, dezinfectanţi, din donaţii.

"S-a cam pus punct acestor donaţii, nu s-au mai primit în ultima perioadă şi e normal să continuăm să sprijinim seniorii din Bucureşti, mai ales că aceştia au foarte mare nevoie. În urma anchetelor sociale făcute, nu au existat situaţii în care cineva să aibă şi bani la dispoziţie şi familia aproape şi practic să dorească să ia un lucru care ar fi fost dedicat unei alte persoane aflate în nevoie", a adăugat Firea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Guvernul alocă 100 mil. euro pentru pregătirea proiectelor de infrastructură
Setari Cookie-uri