“Imi exprim regretul ca Adevarul Holding a incercat sa extrapoleze un diferend comercial catre activitati de terorism si alte acuzatii”, a spus Florin Lungoci, directorul general al Network Press Concept (fosta Rodipet). Printre acuzatiile sugerate de Lungoci se numara articolul publicat astazi pe prima pagina a ziarului Adevarul si intitulat “Clanul Rodipet terorizeaza cititorii”.

Adevarul Holding a intrerupt ieri relatiile comerciale cu Rodipet, motivand datorii de 1,2 milioane euro si un incident petrecut in noaptea de 6 spre 7 iulie, cand angajati ai Rodipet ar fi blocat si sechestrat masina de distributie a Adevarul Holding. “Nu a existat nici o sechestrare. Nu suntem mafioti”, spune directorul Rodipet, adaugand ca in curtea unde a avut loc incidentul se aflau si angajati ai altor trusturi de presa care voiau sa-si descarce marfa.

Decizia Rodipet de a refuza produsele Adevarul Holding a fost luata dupa ce trustul de presa a hotarat, luni, sa nu mai distribuie prin Rodipet publicatiile cu inserturi (in principal, colectia de carte Adevarul) – “care sunt cele mai profitabile, atat pentru editor, cat si pentru distribuitor”, spune Lungoci. Conducerea Rodipet a trimis, tot luni, un e-mail catre Adevarul Holding prin care anunta ca nu va mai prelua nici unul dintre produsele trustului de presa. Decizia Rodipet nu le-ar fi fost transmisa responsabililor cu distributia, care s-au prezentat luni seara la Serviciul Expeditii, din Casa Presei Libere.

Rodipet a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de aproximativ 60 milioane euro, inregistrand pierderi. Firma de distributie are datorii fata de mai multi editori de presa, pe care sustine ca le va achita. “Rodipet a castigat toate procesele de insolventa care i s-au intentat pana acum”, a conchis Lungoci.